Ανεξέλεγκτος ο πύρινος όλεθρος: Ενεργά μέτωπα σε όλη την Ελλάδα

Ελλάδα
Ανεξέλεγκτος ο πύρινος όλεθρος: Ενεργά μέτωπα σε όλη την Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανεξέλεγκτος παραμένει από εχθές ο πύρινος όλεθρος που έχει εξελιχθεί σε εθνική τραγωδία για την χώρα μας, με τουλάχιστον 50 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πλήρως ενεργά παραμένουν τα τρία μεγάλα χθεσινά «μέτωπα» στην Κινέτα, τον Νέο Βουτζά και τα Χανιά, με διάσπαρτες εστίες φωτιάς που προσπαθούν ακόμα απεγνωσμένα να θέσουν υπό έλεγχο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Την ίδια στιγμή, μαίνονται ακόμα πυρκαγιές στον Κάλαμο, την Κόρινθο και την Φθιώτιδα, οι οποίες ωστόσο ευτυχώς δεν φαίνεται να απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία από την Πυροσβεστική, στην Κινέτα επιχειρούν αυτή τη στιγμή 74 οχήματα με 150 πυροσβέστες, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 υδροφόρες και τέσσερα στρατιωτικά οχήματα και πέντε ελικόπτερα. Η συγκεκριμένη πυρκαγιά ξεκίνησε εχθές το μεσημέρι από πευκόφυτη έκταση στα Γεράνεια Όρη και επεκτάθηκε ταχύτατα, κατακαίγοντας στο διάβα της σπίτια και οχήματα, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν ολόκληροι οικισμοί.

Στην Καλλιτεχνούπολη, τον Νέο Βουτζά και το Μάτι, όπου σημειώθηκαν και οι περισσότερες ανθρώπινες απώλειες, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί σημαντικά συγκριτικά με εχθές. Ειδικότερα, στην ευρύτερη περιοχή όπου υπάρχουν διάσπαρτες εστίες επιχειρούν 190 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 23 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 12 εθελοντικά οχήματα με 25 εθελοντές και 6 οχήματα του δήμου. Επίσης στην περιοχή επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Στο μέτωπο του Καλάμου αυτήν τη στιγμή βρίσκονται 16 οχήματα με 38 πυροσβέστες, 12 εθελοντές και 8 οχήματα του δήμου που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Τρία τα μέτωπα στην Κόρινθο

Παραδομένη στις φλόγες είναι τις τελευταίες ώρες και η Κόρινθος, με τρία μέτωπα να παραμένουν ενεργά τα ξημερώματα της Τρίτης.

Τα τρία πύρινα μέτωπα βρίσκονται στο Σουσάκι στους Αγίους Θεοδώρους, στο Ζεμενό του δήμου Κιάτου και στα Ίσθμια του δήμου Λουτρακίου.

Στο Σουσάκι επιχειρούν 25 άντρες με 10 οχήματα, ενώ ήδη η πυρκαγιά έχει κάψει σπίτια και 20 άτομα τμήμα πεζοπόρο.

Στο Ζεμενό, όπου η πυρκαγιά εντοπίζεται μέσα σε χαράδρα, ξεκίνησαν εδώ και λίγη ώρα να επιχειρούν ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο, ενισχύοντας τις προσπάθειες των 100 πυροσβεστών με τα 45 οχήματα που βρίσκονται στο σημείο.

Στα Ίσθμια βρίσκονται αυτήν την ώρα 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Πολλαπλές εστίες φωτιάς και στην Φθιώτιδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η νέα δασική πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ στην περιοχή Κοκκίνη Λάρυμνας στο δήμο Λοκρών Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, στο συγκεκριμένο σημείο επιχειρούν από τα ξημερώματα 12 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Ωστόσο στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν και άλλες ενεργές εστίες, όπου έχουν αποσταλεί 20 πυροσβέστες, με 10 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται και η φωτιά που έχει ξεσπάσει από εχθές στα Χανιά. Oι φλόγες από την πυρκαγιά στον Κακόπετρο του Δήμου Πλατανιά είναι ορατές από περιοχές των Χανίων, όπως η Χαλέπα και ο Προφήτης Ηλίας.

Γύρω στις 2.30 π.μ. αναζωπυρώθηκε η φωτιά, στα βουνά ανάμεσα σε Κακόπετρο και Μεσαύλια, καθώς στην περιοχή άρχισαν να πνέουν νότιοι άνεμοι με τους πυροσβέστες να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης οι φλόγες μάλιστα είχαν πλησιάσει επικίνδυνα στην τοποθεσία Καλάμι κοντά στα Δελιανά.

Στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 27 οχήματα και 60 πυροσβέστες, καθώς ένα πεζοπόρο τμήμα.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν απειλούνται κατοικίες από την πυρκαγιά η οποία έχει ξεσπάσει σε δύσβατο σημείο.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News