Ελλάδα

Εθνική τραγωδία με δεκάδες θύματα και καμένα σπίτια στην Αττική

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε από την Περιφέρεια το Λεκανοπέδιο Αττικής μετά την ανείπτωση τραγωδία.

Aνείπωτη τραγωδία στην Αττική όπου τους 24 φτάνουν οι νεκροί από τις πυρκαγιές ενώ δεκάδες σπίτια έχουν καεί. Νωρίς το πρωί ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε περισσότερο αφού εντοπίστηκαν 26 ακόμα σοροί. Τους 156 έφθασαν οι τραυματίες ενώ 11 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Λεκανοπέδιο 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε από την Περιφέρεια το Λεκανοπέδιο Αττικής, ενώ αντιμέτωποι με τις υψηλές θερμοκρασίες, τους ισχυρούς ανέμους και το σκοτάδι βρέθηκαν στη διάρκειας της νύχτας οι Πυροσβεστικές δυνάμεις. Οι ώρες είναι δραματικές.

Στο σύνολο του ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας δοκιμάζεται για περισσότερες από 12 ώρες κάτω από αντίξοες συνθήκες στην Κινέτα, τους Αγίους Θεοδώρους, στην Πεντέλη και το Νέο Βουτζά και στο Μάτι.

Μαζί τους δοκιμάζονται και οι κάτοικοι οι οποίοι, με ότι μέσα διαθέτουν, προσπάθησαν και προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους ή είδαν τα σπίτια τους να τυλίγονται στις φλόγες. Η νύχτα ήταν δύσκολη για όλους καθώς το Λεκανοπέδιο βρέθηκε σε πύρινο κλοιό από τα δυτικά και τα ανατολικά και πλέον το βάρος της κατάσβεσης έπεσε στις επίγειες δυνάμεις καθώς οι ρίψεις από εναέρια μέσα ολοκληρώθηκαν με το τελευταίο φως.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα τελικά τέθηκε υπό έλεγχο το μέτωπο του Καλάμου, όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική.

Τσίπρας: Οι ζωές είναι αυτές που δεν μπορούν να ξαναγυρίσουν

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα που προχώρησε σε δηλώσεις μετά από σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο της; Πυροσβεστικής:

«Βρίσκονται συμπολίτες μας σε κίνδυνο. Έκκληση όμως, και προς τους πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να βρίσκονται σε κίνδυνο. Αυτό που προέχει δεν είναι τούτη την ώρα, όσο και αν για τον καθένα μας είναι ανεκτίμητο, η περιουσία ,το σπίτι, το αυτοκίνητο. Αυτό που τούτη την ώρα έχει αξία μεγαλύτερη από κάθε άλλο και κάθε τι, είναι η ανθρώπινη ζωή.

Συνεπώς, όλοι θα πρέπει να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να φροντίσουμε να προστατεύσουμε το πιο πολύτιμο αγαθό που είναι οι ανθρώπινες ζωές. Οι περιουσίες, όλα όσα έχουν μια υλική αξία, ξαναγίνονται. Οι ανθρώπινες ζωές είναι αυτές που δεν μπορούν να ξαναγυρίσουνε».

 

 

 

Σχόλια