Ελλάδα

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κινέτα - Έξι άτομα με εγκαύματα

Ανεξέλεγκτη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο δάσος πάνω από την Κινέτα και τώρα καίει σπίτια σε οικισμούς!

Νωρίτερα εκκενώθηκαν οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2, ενώ τελικά η τεράστια φωτιά… σβήνει στην θάλασσα! Παράλληλα, η μέρα έγινε ακόμη πιο εφιαλτική, με νέες εστίες φωτιάς σε Πεντέλη, Μάτι, Άγιο Ανδρέα, Νέο Βουτζά να κατακαίνε τα πάντα!

Υπάρχουν καταγγελίες για εγκλωβισμένους, για εκατοντάδες καμένα σπίτια και… Άγιος ο Θεός καθώς η νύχτα πλησιάζει…

 

Έξι άτομα με εγκαύματα από την περιοχή της Νέας Μάκρης

Έξι άτομα μεταφέρθηκαν με εγκαύματα από την περιοχή της Νέας Μάκρης σε νοσοκομεία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έχουν δοθεί στο υπουργείο Υγείας μέχρι τώρα 6 εγκαυματίες έχουν νοσηλευθεί σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Οι δύο, πρόκειται για μητέρα και κόρη, νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό. Η μητέρα νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας ενώ η κόρη έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Άλλοι τέσσερις άνθρωποι αντιμετωπίστηκαν στο ΚΑΤ και η κατάσταση αυτών των εγκαυματιών δεν εμπνέει ανησυχία.

Συνδρομή λιμενικού για απεγκλωβισμό πυρόπληκτων  

Φρεγάτα, αρματαγωγό και πλωτά επιστρατεύει ο στρατός και το Λιμενικό για τους εγκλωβισμένους στις παραλίες πολίτες στην περιοχή του Ζούμπερι.

Σύμφωνα με πηγές του υπ. Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ αποδέχθηκε σχετικό αίτημα και επιστρατεύονται και πλοία του στρατού. Η φρεγάτα «Έλλη» και το αρματαγωγό «Ικαρία» μεταβαίνουν στο Ζούμπερι ώστε να συνδράμει το Λιμενικό στον απεγκλωβισμό των κατοίκων που κατέφυγαν στην παραλία για να προστατευτούν από τη φωτιά. Στο αρματαγωγό υπάρχουν και γιατροί για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Είναι κλειστή αυτή την ώρα η περιφερειακή οδός από Ραφήνα σε Μάτι.

 

 

 

Σχόλια