«Ακριβή απόλαυση» οι διακοπές στην Ελλάδα

Ελλάδα
«Ακριβή απόλαυση» οι διακοπές στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ελλάδα, μια ακριβή απόλαυση διακοπών» είναι ο τίτλος άρθρου στην αυστριακή Tiroler Tageszeitung στην οποία επισημαίνεται πως οι Έλληνες δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις διακοπές.

Επιπλέον, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι ενώ η χώρα βουλιάζει από τουρίστες, οι ντόπιοι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα κέρδος όντας κακοπληρωμένοι και με πολλές ώρες εργασίας εφτά ημέρες την εβδομάδα.

Το δημοσίευμα, που αναπαράγει η Deutsche Welle αναφέρεται στα ακριβά εισιτήρια, διαμονή και φαγητό για όσους θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα.

Στα τέσσερα ευρώ ένας καφές φίλτρου

«Διαδρομή από τον Πειραιά στην Τήνο με ένα συμβατικό, αργοκίνητο καράβι που πλέει στο Αιγαίο. Ο καφές φίλτρου κοστίζει το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 4 ευρώ και το γλυκό φθάνει μάλιστα τα 6 ευρώ.

Ακριβά δεν είναι όμως μόνο τα νησιά αλλά και η ηπειρωτική χώρα, ωστόσο αναμένονται 32 εκατομμύρια τουρίστες. 10% περισσότεροι σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο. Ένα νέο ρεκόρ».

Απλησίαστα για έναν μέσο εργαζόμενο τα καταλύματα

Η εφημερίδα συνεχίζει: «Οι διακοπές στην Ελλάδα έγιναν μια ακριβή απόλαυση, την οποία πολλοί ντόπιοι δεν μπορούν να αντέξουν. Μια διαδρομή με το πλοίο μετ‘ επιστροφής για μια οικογένεια με αυτοκίνητο στη Λέσβο κοστίζει 600 ευρώ. Τα καταλύματα για έναν μέσο εργαζόμενο είναι απλησίαστα. Κάτω από 150 ή 200 ευρώ τη βραδιά στη Μύκονο ή στην Σαντορίνη δεν υπάρχει κάτι αξιοπρεπές για να μείνεις».

Κανένα κέρδος για τους ντόπιους

Και η Tiroler Tageszeitung, σύμφωνα με το iefimerida.gr, καταλήγει: «Οι ντόπιοι δεν έχουν κανένα κέρδος από όλα αυτά. Μάγειρες, σερβιτόροι, ρεσεψιονίστ ή καμαριέρες για ένα μηνιαίο μισθό 200, 300 ή το πολύ 900 ευρώ. Εφτά μέρες την εβδομάδα. Άπειρες, απλήρωτες υπερωρίες θεωρούνται κάτι απολύτως φυσιολογικό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News