Ο Θανάσης ήταν εγκλωβισμένος - Γύρισε στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ελλάδα
Ο Θανάσης ήταν εγκλωβισμένος - Γύρισε στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από μήνες αγωνίας για τον 13χρονο Θανάση Σ. που είχε εξαφανιστεί κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το μικρό παιδί γύρισε στο σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» όπου έμενε τα τελευταία 4 χρόνια στο Περιστέρι.,

Ο Θανάσης είχε εξαφανιστεί στις 23 Μαρτίου, αλλά επέστρεψε μόνος του στο σπίτι σώος και αβλαβής.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί πολλά ερωτήματα είναι όσα εκμυστηρεύτηκε το παιδί σε άνθρωπο του Σπιτιού:

«Ο Θανάσης επικοινώνησε με άνθρωπο του Σπιτιού μέσω facebook, την Τετάρτη 18 Ιουλίου, του εκμυστηρεύτηκε ότι βρίσκεται εγκλωβισμένος και δεν βγαίνει καθόλου έξω και εξέφρασε την αγωνία του για το αν μπορεί να επιστρέψει και αν τον αγαπάνε ακόμα!

Την Πέμπτη 19 Ιουλίου, κατά τις πρωινές ώρες, ο Θανάσης το έσκασε από το μέρος που βρισκόταν κι επέστρεψε στο Σπίτι και στην οικογένεια του Χαμόγελου! Οι εργαζόμενοι, τα παιδιά, η γειτονιά και οι φίλοι του τον αγκάλιασαν με όλη τους την αγάπη και με δάκρυα χαράς τον υποδέχτηκαν και πάλι στο Σπίτι του!».

Η δραστηριότητα των ανθρώπων στο «Χαμόγελο του Παιδιού»:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Ενημερωθείτε για τις διεθνείς συνεργασίες του Οργανισμού: http://www.hamogelo.gr/gr/el/diethneis-sinergasies/

Μάθετε περισσότερα για το Amber Alert Hellas http://www.hamogelo.gr/gr/el/eksafanismena-paidia:ambert-alert-hellas/

Περισσότερες πληροφορίες:

Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά

«Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News