Ελλάδα

Η ΔΕΗ προειδοποιεί τους αγρότες

Αυστηρή προειδοποίηση αλλά συνάμα και μια ανακοίνωση που έχει τη σημασία της απευθύνει η ΔΕΗ στους αγρότες που εμφανίζονται σήμερα ως δικαιούχοι του αγροτικού τιμολογίου. Μάλιστα, η ανακοίνωση ξεκινάει με τη ΔΕΗ να τους καλεί σε συνεργασία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΕΗ, «δικαιούχοι του προνομιακού αγροτικού τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος φέρονται αυτή τη στιγμή περί τους 230.000 καταναλωτές της ΔΕΗ. Από την εμπειρία μας, που επιβεβαιώνεται καθημερινά, κάποιοι από αυτούς δε δικαιούνται, διότι χρησιμοποιούν την παροχή για άλλες δραστηριότητες πέραν της αρδευτικής, όπως προβλέπει ο νόμος.

Είναι προφανές ότι αυτό δρα σε βάρος τόσο της ΔΕΗ, όσο και των πραγματικών δικαιούχων. Για τον σκοπό αυτόν, η Επιχείρηση υλοποιεί πρόγραμμα εκκαθάρισης του Μητρώου και ζητά τόσο την κατανόηση όσο και τη συνεργασία των αγροτών.

Συγκεκριμένα, ζητά από τους αγρότες να καταθέσουν τα προβλεπόμενα από την υπ’ αριθ. 140424/06.03.2017 Υπουργική Απόφαση δικαιολογητικά. Επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι αγροτικού τιμολογίου έχουν ήδη ειδοποιηθεί με επιστολή για να προσκομίσουν τα αναγκαία δικαιολογητικά έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Η ΔΕΗ καλεί για μία ακόμη φορά τους αγρότες σε συνεργασία, ώστε τελικά να εξαλειφθεί το νοσηρό φαινόμενο κατάχρησης ενός προνομίου που έχει θεσπιστεί από την Πολιτεία για να στηριχθούν όσοι πραγματικά ασκούν αγροτική δραστηριότητα».

Και για να πούμε στο σημείο αυτό και του στραβού το δίκιο, υπάρχει μεγάλο ζήτημα με τους αγρότες εκείνους που έχουν προνομιακό τιμολόγιο χωρίς να το δικαιούνται, διότι με αυτόν τον τρόπο αδικούν τους άλλους συναδέλφους τους που έχουν πραγματικά ανάγκη το τιμολόγιο αυτό και επιθυμούν και οι ίδιοι να κάνουν τα χαρτιά τους και να ενταχθούν. Επομένως, σε τέτοια ζητήματα δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τη ΔΕΗ για το επιχειρούμενο ξεκαθάρισμα. Αρκεί βέβαια αυτό το ξεκαθάρισμα να γίνει με σωστό, ξεκάθαρο και δίκαιο τρόπο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια