Ελλάδα

Έκτακτη επιχορήγηση: Έξι εκατομμύρια ευρώ στα ΤΕΙ

Έκτακτη επιχορήγηση 6 εκατομμυρίων ευρώ στα ΤΕΙ ανακοινώθηκε στη Σύνοδο Πρυτάνεων των ΤΕΙ για τη στήριξη και την ενίσχυση των έργων τους.

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΠΕΘ Γιώργος Αγγελόπουλος και ο σύμβουλος του υπουργού, καθηγητής Παντελής Κυπριανός, παρευρέθηκαν προχθές στη Σύνοδο των Πρυτάνεων των ΤΕΙ.

Ο κ. Γαβρόγλου ευχαρίστησε τους πρυτάνεις και τους αντιπρυτάνεις για την ολόπλευρη στήριξή τους στο εγχείρημα της συγκρότησης του ενιαίου χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και εξέθεσε το χρονοδιάγραμμα των συνεργειών με τα πανεπιστήμια, καθώς και για την επικείμενη συζήτηση στη Βουλή τού νομοσχεδίου για τα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Ιονίων Νήσων. Απάντησε ακόμη σε ερωτήματα σχετικά τις συνέργειες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, όπως και για τις συνέργειες που προωθούν άλλα πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας.

Παράλληλα, όπως τόνισε, σύντομα θα αρχίσει η φάση αποτίμησης των αποτελεσμάτων της δημόσιας συζήτησης των προτάσεων των επιτροπών.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας αναφέρθηκε στα βήματα προόδου που έγιναν στα ΤΕΙ τον τελευταίο χρόνο και ανακοίνωσε την έκτακτη επιχορήγηση των ΤΕΙ με ποσό ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ, ως μέρος της γενικότερης πολιτικής του υπουργείου να αυξήσει τις δαπάνες για την Παιδεία.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια