Ελλάδα

Ανακοινώθηκαν τα αποτέλεσμα του κοινωνικού τουρισμού - Τι αλλάζει με τις ημερομηνίες

Έπειτα από μία άνευ προηγουμένου καθυστέρηση, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ τα αποτελέσματα του κοινωνικού τουρισμού και οι προσωρινοί πίνακες με τους δικαιούχους που θα λάβουν μέρος στο νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.
Ένα πρόγραμμα όμως που η έναρξή του μετατίθεται για την επομένη από την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων!

Σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού η έναρξη του προγράμματος, που είχε προγραμματιστεί να γίνει αύριο, Τετάρτη 11 Ιουλίου, μετατίθεται.

Αιτία το γεγονός ότι άργησαν στον ΟΑΕΔ να αναρτήσουν τους προσωρινούς πίνακες. Αυτό σημαίνει ότι θα απαιτηθεί χρόνος για να υποβληθούν ενστάσεις, να εξεταστούν από αρμόδια επιτροπή και να προκύψει ο οριστικός πίνακας των δικαιούχων. Άρα η έναρξη του προγράμματος δεν μπορεί να γίνει αύριο, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός.

Στην απόφαση τονίζεται ότι η διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος δεν αλλάζει και παραμένει 12 μήνες. Όμως η ημερομηνία έναρξης οριοθετείται «την επομένη της έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων».

Σε κάθε περίπτωση, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού συνεχίζουν να πραγματοποιούν διορθώσεις της «τελευταίας στιγμής», σε μια προσπάθεια να αναρτήσουν ακόμα και εντός της ημέρας τους προσωρινούς πίνακες. Διαφορετικά, η ανάρτησή τους, θα μετατεθεί για αύριο.

Η εξέλιξη αυτή της αλλαγής έναρξης του προγράμματος δικαιολογεί πλήρως το δημοσίευμα του dikaiologitika news που έκανε λόγο για αδικαιολόγητη καθυστέρηση του φετινού προγράμματος και την οριστική απώλεια της φετινής καλοκαιρινής σεζόν για τους δικαιούχους που δεν θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τις επιταγές τουρισμού που παρέχει το πρόγραμμα αφού μέχρι την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων δεν θα είναι εφικτή η κράτηση καταλυμάτων από τους δικαιούχους εν μέσω Αυγούστου και υψηλής τουριστικής περιόδου.

Οι Δικαιούχοι και οι Πάροχοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών Μητρώων και Πινάκων από την 11/07/2018 και ώρα 11:00 μέχρι την 13/7/2018 και ώρα 23:59.

Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού. Δικαιολογητικά που συνοδεύουν την ένσταση των Δικαιούχων, είτε σαρώνονται και συνυποβάλλονται με αυτήν ηλεκτρονικά, είτε κατατίθενται στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ μέχρι την 16/7/2018 και ώρα 13.00.

Δικαιολογητικά που συνοδεύουν την ένσταση των Παρόχων σαρώνονται και συνυποβάλλονται με την αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενστάσεων. Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των ενστάσεων και τη δημοσίευση των οριστικών αποτελεσμάτων, θα ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο θα έχει 12μηνη διάρκεια.

Μπείτε εδω για να δειτε τα αποτελέσματα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια