Η γκάφα της ΕΛ.ΑΣ. με την ιατρική κάνναβη

Ελλάδα
Η γκάφα της ΕΛ.ΑΣ. με την ιατρική κάνναβη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλο πάλι και τούτο. Έγραφε ο “ΑγροΤύπος” χθες: «Γκάφα της Αστυνομίας μπέρδεψε τη φαρμακευτική με τη βιομηχανική κάνναβη, ξερίζωσε 10.500 δενδρύλλια, αποζημίωση ζητά ο παραγωγός»!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση, τον Απρίλιο είχε γράψει ο “ΑγροΤύπος” για την κατά λάθος σύλληψη του ιδρυτικού μέλους του “KannaBio ΚΟΙΝΣΕΠ”, Σεραφείμ Κανδύλα, στο λιμάνι της Σούδας. Πριν από μερικές ημέρες, η Αστυνομία ανακοίνωσε τον εντοπισμό της «μεγαλύτερης φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης έως τώρα στην ελληνική επικράτεια, στην Καρδίτσα».

Η Αστυνομία ξερίζωσε και κατέστρεψε πάνω από 10.500 δενδρύλλια (που είχαν ύψος έως 1,70 μέτρα) από τη συγκεκριμένη φυτεία. Συνελήφθη ένας 44χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη ένας 24χρονος, που τον θεωρούσαν συνεργό.

Μάλιστα, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας, υποστράτηγος Ιωάννης Τόλιας, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «ο εντοπισμός της συγκεκριμένης φυτείας, η εκρίζωση και κατάσχεση πάνω από 10.500 δενδρυλλίων κάνναβης, αλλά και η σύλληψη του καλλιεργητή αποτελούν ένα μεγάλο πλήγμα στην οργανωμένη καλλιέργεια και διακίνηση των ναρκωτικών».

Ωστόσο, νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας δίνουν διαφορετική τροπή στην υπόθεση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “ΑγροΤύπου”, κατά την απολογία του στον ανακριτή ο 44χρονος ανέφερε ότι τα χωράφια ήταν δικά του, αλλά πρόκειται για καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης και ότι η άδεια καλλιέργειας ήταν στο όνομα του 24χρονου ανιψιού του.

Όπως φαίνεται, ο 24χρονος είναι δηλωμένος στα μητρώα καλλιεργητών και διαθέτει την προβλεπόμενη από τον νόμο προέγκριση καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Επίσης, η έκταση των 3,5 στρεμμάτων είναι δηλωμένη στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ)...

Χ.Π.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News