Σάλο έχουν προκαλέσει τα γυρίσματα - ντροπή στον Παρθενώνα

Ελλάδα
Σάλο έχουν προκαλέσει τα γυρίσματα - ντροπή στον Παρθενώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ό,τι ήθελαν έκαναν ο παρουσιαστής της εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού της Αργεντινής και η ελληνικής καταγωγής τηλεπερσόνα, οι οποίοι βρέθηκαν στον Παρθενώνα για γυρίσματα, χωρίς όμως να έχουν την απαραίτητη άδεια.

Ερωτήματα έχει προκαλέσει το επεισόδιο εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού της Αργεντινής, καθώς ο παρουσιαστής και η καλεσμένη του ανέβηκαν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και έκαναν γυρίσματα χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η σχετική άδεια από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενώ και οι πράξεις τους μόνο σεβασμό δεν έδειχναν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο παρουσιαστής και η ελληνικής καταγωγής τηλεπερσόνα έβγαλαν τα παπούτσια τους και άρχισαν να μετρούν τα δάχτυλά τους. Η εκπομπή προβλήθηκε στις 28 Μαΐου, ωστόσο το ΚΑΣ δεν είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή αποφασίσει για το αν θα έδινε άδεια για τα γυρίσματα και όταν το έκανε ήταν αρνητικό.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 η εταιρία παραγωγής της εκπομπής είχε ζητήσει άδεια από το ΚΑΣ για να κάνει γυρίσματα στην Ακρόπολη από τις 14 Μαΐου. Όμως δεν περίμενε την απάντηση. Αυτή βγήκε στις 25 Ιουνίου και ήταν αρνητική. «Από την εξέταση του φακέλου προέκυψε ότι δεν παρέχονται εγγυήσεις ότι η παραγωγή θα ανταποκρίνεται στην αξία και σοβαρότητα των μνημείων», είχε εκτιμήσει το ΚΑΣ.

Δείτε το βίντεο του σταθμού:

Πηγή: news247.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News