Ελλάδα

Εμπλοκή και άλλων ατόμων στη δολοφονία της Ζέμπερη δείχνει η πραγματογνωμοσύνη

Μπορεί να έχουν περάσει 10 μήνες από το θάνατο της Δώρας Ζέμπερη, όμως οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, αφού ήρθαν στο φως τα στοιχεία της έκθεσης του πραγματογνώμονα που όρισε η οικογένεια της άτυχης εφοριακού.

Συγκεκριμένα, στην έκθεση του πραγματογνώμονα που όρισε η οικογένεια της Δώρας Ζέμπερη και σύμφωνα με την οποία στα νύχια της 32χρονης εντοπίστηκε γενετικό υλικό του Μανώλη Σοροπίδη αλλά και επιπλέον ατόμων αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Νέα Σελίδα» 10 μήνες μετά το στυγερό έγκλημα της άτυχης εφοριακού.

Ο δράστης, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι δολοφόνησε τη Δώρα Ζέμπερη, οδηγήθηκε την Τετάρτη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με την οικογένεια της Δώρας να ξεσπά αντικρίζοντας τον άνθρωπο που στέρησε τη ζωή από το παιδί τους και τις δικαστικές αρχές να ερευνούν το ενδεχόμενο πίσω από τον Σοροπίδη να κρύβονται συνεργοί ή ηθικοί αυτουργοί.

Η έκθεση που φέρνει ανατροπές

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η έκθεση που συνέταξε ο τεχνικός σύμβουλος τον οποίο διόρισε η πλευρά της μητέρας και της αδελφής της Δώρας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι στη δολοφονία της άτυχης εφοριακού ενδεχομένως να εμπλέκονται και άλλα άτομα αντικρούοντας την πραγματογνωμοσύνη της ΕΛ.ΑΣ. που δεν θεωρεί άξια προς διερεύνηση τα ευρήματα από τα νύχια του θύματος και τη θήκη του μαχαιριού του δράστη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πόρισμα του Διδάκτορα Γενετιστή, κ. Γεωργίου Φιτσιάλου, στα νύχια του δεξιού χεριού της Δώρας εντοπίστηκε μικτό γενετικό προφίλ τουλάχιστον δυο, ενδεχομένως και περισσότερων, ατόμων στο οποίο ο γενετικός τύπος της 32χρονης χαρακτηρίζεται ως κύριος και κρίνεται επιβεβλημένη η περαιτέρω ανάλυση ώστε να εξακριβωθεί το γενετικό προφίλ αλλά και ο αριθμός των δραστών.

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμα: «Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι στο μεικτό γενετικό υλικό του Πειστηρίου1 παρατηρείται ανίχνευση του Y χρωμοσώματος, η οποία υποδηλώνει την παρουσία τουλάχιστον ενός αρσενικού ατόμου στα νύχια του θύματος-ενδεχομένως και περισσότερων. Προκειμένου να εστιαστεί η εργαστηριακή ανάλυση αποκλειστικά στους αρσενικούς δότες κρίνεται απαραίτητη η διενέργεια ανάλυσης του Y χρωμοσώματος η οποία στοχεύει αποκλειστικά το γενετικό των αρσενικών ατόμων για την εξαγωγή του γενετικού τους προφίλ/Y απλότυπου, ενώ παράλληλα δίνει και μια εκτίμηση του αριθμού των αρσενικών ατόμων που ανιχνεύονται καθώς ενδέχεται να είναι περισσότερα από ένα», αναφέρει στην έκθεσης του ο κ. Φιτσιάλος ενώ ζητά να εξεταστεί και το δείγμα από τη δερμάτινη θήκη του μαχαιριού που χρησιμοποίησε ο Σοροπίδης προκειμένου να αποκλειστεί η συμμετοχή άλλου, αγνώστου δράστη.

«Παλεύουμε να βρούμε την αλήθεια»

Οι συνήγοροι που εκπροσωπούν τον πατέρα της Δώρας επισημαίνουν πως από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν φαίνεται να προκύπτει εμπλοκή επιπλέον δράστη ενώ η δικηγόρος της μητέρας και της αδελφής της 32χρονης, κ. Γιάννα Παναγοπούλου, τονίζει ότι όλα τα ενδεχόμενα για το πώς δολοφονήθηκε η Δώρα Ζέμπερη είναι ανοιχτά. «Εμείς παλεύουμε να βρούμε την αλήθεια. Όλα τα πεδία είναι ανοιχτά ακόμα. Έχουμε και άλλες συνεδριάσεις και όλα είναι εν όψει», δηλώνει στη «Νέα Σελίδα» η κ. Παναγοπούλου και περιμένει την κατάθεση του κ. Φιτσιάλου για να αξιολογηθούν τα ευρήματα από το βιολογικό υλικό.

Από την πλευρά του, ο πατέρας της 32χρονης, κ. Κωνσταντίνος Ζέμπερης, επιμένει ότι ο Σοροπίδης είχε συνεργό όταν σκότωνε την κόρη του ενώ, παράλληλα, αμφισβητεί την κατάθεση του διευθυντή της Δώρας για τις υποθέσεις που χειριζόταν η άτυχη εφοριακός. «Υπάρχει και άλλος. Δεν μπορούσε να σκοτώσει μόνος του αυτός την Δώρα, με τίποτα. Το κορίτσι το σκότωσαν από τη δουλειά, τελεία και παύλα. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο διευθυντής της. Εγώ ξέρω ότι είχε μεγάλες υποθέσεις», δηλώνει στη «Νέα Σελίδα» ο κ. Ζέμπερης και διαψεύδει όσα ακούγονται αναφορικά με τα δάνεια που είχε πάρει η Δώρα για λογαριασμό του.

«Αυτά είναι τα ψέμματα που λέει η γυναίκα μου. Ένα δάνειο είχα πάρει εγώ το 97, 43 χιλιάρικα, για την αγορά του σπιτιού που μένει αυτή μέσα. Και ένα δάνειο η Δώρα, στεγαστικό, για ένα σπίτι στην Ευελπίδων αν πήγαινε Νομική και το έκανε δικηγορικό γραφείο. Το δικό μου το δάνειο το πληρώνω εγώ», ξεκαθαρίζει ο κ. Ζέμπερης.

Πηγή: thecaller.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια