Ελλάδα

Πόσο κοστίζει στους Έλληνες το «ντου» του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ;

Περίπου 1.300 ευρώ θα κοστίσει στους Έλληνες φορολογούμενους η καταδρομική επίθεση τους στο Συμβουλίου της Επικρατείας στις 21 Μαΐου, όπου έσπασαν τζάμια, εξοπλισμό και γέμισαν με μαύρες μπογιές την πρόσοψη του κτιρίου.

Στο Ελληνικό Δημόσιο πιστώθηκε ο λογαριασμός… των σπασμένων του Ρουβίκωνα και άλλων τριών αναρχικών συλλογικοτήτων.

Τη Δευτέρα δόθηκε η εντολή πληρωμής 483,60 ευρώ για τον έκτακτο καθαρισμό του κτιρίου μετά από τους «αναρχικούς» βανδαλισμούς.

Η επίθεση του Ρουβίκωνα είχε ως αποτέλεσμα και την εν μέρη καταστροφή του μηχανημάτος X-RAY στην είσοδο του ΣτΕ και μετά από έλεγχο της εταιρείας κρίθηκε αναγκαία η επισκευή του.

Έτσι, εκτός από το λογαριασμό καθαριότητας το Δημόσιο επιβαρύνθηκε και με το ποσό των 824,60 ευρώ για «την ανάθεση της αποκατάστασης των βλαβών της συσκευής ελέγχου χειραποσκευών-δεμάτων (x-ray) και της μαγνητικής πύλης της εισόδου του κτηρίου του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Το χρονικό του «ντου» στο ΣτΕ

Υπενθυμίζεται ότι την μέρα της επίθεσης, στο ΣτΕ διεξαγόταν η κεκλεισμένων των θυρών Διάσκεψη της Ολομέλειας για το ασφαλιστικό και συγκεκριμένα για το νόμο Κατρούγκαλου. Στο χώρο υπήρχε υπήρχε μόνο ένας (!) αστυνομικός και το κτίριο ήταν αφύλαχτο. Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως ηγετικό μέλος των κουκουλοφόρων είχε προαναγγείλει επίθεση μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Οι εισβολείς είπαν στον μοναδικό φρουρό που ήταν σκοπός έξω από το κτίριο ότι είναι μέλη του Ρουβίκωνα και τον απείλησαν:

«Ρουβίκωνας, κάτσε εκεί που είσαι και μη σηκωθείς από τη θέση σου» του είπαν και άρχισαν τους βανδαλισμούς.

Οι εισβολείς ήταν χωρισμένοι σε δύο ομάδες. Οι περισσότεροι έμειναν απ' έξω και περίπου 10 μπήκαν στο προαύλιο και στην είσοδο του ΣτΕ και πέταξαν μπογιές, μπουκάλια μπύρας, έσπασαν τζαμαρίες και έκαναν ζημιές στο μηχάνημα της εισόδου που ελέγχει για μεταλλικά αντικείμενα.

Λίγο αργότερα, την ευθύνη για την εισβολή στο ΣτΕ ανέλαβαν από κοινού οι οργανώσεις Ρουβίκωνας, Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας και Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης,

Με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, ανέφεραν ότι πραγματοποίησαν συμβολική επίθεση στο κτίριο του ΣτΕ λόγω της απόφασης του, που έκρινε «συνταγματικό» τον νόμο Κατρούγκαλου για μείωση των συντάξεων.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια