Ελλάδα

Αυτές είναι οι κρατήσεις στις γερμανόφωνες χώρες - Όλοι οι ελληνικοί προορισμοί

Σημαντική «κόπωση» εμφανίζουν τις τελευταίες εβδομάδες οι κρατήσεις για Ελλάδα, από τις γερμανόφωνες χώρες, τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία του HolidayCheck, που παρουσιάζει αποκλειστικά το money-tourism.gr, και τα οποία επιβεβαιώνουν το πρόσφατο ρεπορτάζ του, για σημαντικά κενά κρατήσεων στην υψηλή περίοδο.

Αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του HolidayCheck, ότι την τελευταία εβδομάδα, στο «πράσινο» βρίσκονται μόνο η Αίγυπτος, η Βουλγαρία, η Τυνησία, τα Εμιράτα και η Πορτογαλία, ενώ στο «κόκκινο» έχουν περάσει η Ελλάδα, με -16%, η Τουρκία με -18%, η Ισπανία με -9%, η Κύπρος με -17%, όπως και όλοι οι μακρινοί προορισμοί.  

Οι κρατήσεις

Παράλληλα, η εικόνα της Ελλάδας από πλευράς κρατήσεων, είναι εξαιρετική στο 5μηνο, χάρις στις προκρατήσεις, μειώνεται σημαντικά, παραμένοντας θετική ωστόσο τον Μάϊο, ενώ τον Ιούνιο, εμφανίζει σοβαρή μείωση.

Πιο αναλυτικά, στο πρώτο πεντάμηνο του 2018, οι κρατήσεις προς Ελλάδα εμφάνισαν αύξηση 16%, οι διανυκτερεύσεις 12% και τα έσοδα 18%, στα 58,2 εκ. €, αποδεικνύοντας την αύξηση του κόστους των ξενοδοχείων, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017.

Τον Μάϊο 2018, οι κρατήσεις προς Ελλάδα εμφάνισαν αύξηση μόλις 5% οι διανυκτερεύσεις ήταν επίπεδες και τα έσοδα 6%, στα 8,1 εκ. €, ενώ τον Ιούνιο (σ.σ. μέχρι 21.6), όλοι οι δείκτες είναι αρνητικοί, με τις κρατήσεις προς Ελλάδα να είναι μειωμένες κατά 9%, οι διανυκτερεύσεις κατά 12% και τα έσοδα κατά 7%, στα 5,6 εκ. €, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του Ιουνίου 2017.

 

Πηγή: money-tourism.gr

Σχόλια