default-image

«Δεν υπάρχει 4ο μνημόνιο» τόνισε χειροκροτούμενος ο Μοσκοβισί

Ελλάδα
«Δεν υπάρχει 4ο μνημόνιο» τόνισε χειροκροτούμενος ο Μοσκοβισί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα θα υιοθετήσει την εποπτεία που ισχύει για όλες τις χώρες του ευρώ. Το σχέδιο του προϋπολογισμού θα διέπεται από τους κανόνες που ισχύουν για κάθε χώρα, είπε ο κ. Μοσκοβισί και τόνισε ότι η ΕΕ θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας.

Ειδικά για τη μεταμνημονιακή εποπτεία είπε ότι διευκολύνει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. "Θέλω να το πω: δεν είναι τέταρτο μνημόνιο αυτό που κάνουμε, δεν θα ξανάρθει εδώ η τρόικα!", είπε ο κ. Μοσκοβισί, χειροκροτούμενος από τους βουλευτές.

Έχετε οικονομική ανάκαμψη και αυτό το επιβεβαιώνουν όλοι οι δείκτες, είπε ο Πιερ Μοσκοβισί και ανέφερε ότι υπάρχει επιστροφή στην ανάπτυξη και θεαματικές επιδόσεις στη δημοσιονομική προσαρμογή. Την ίδια ώρα νέα δυναμική δίνουν οι μεταρρυθμίσεις που αποφασίστηκαν. Πιστεύω ότι η χώρα ξαναγίνεται ελκυστική, είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος και τόνισε ότι η πρόοδος είναι εμφανής και απτή.

"Θέλω να σας συγχαρώ για την υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων μέσα στα χρονοδιαγράμματα", είπε ο κ. Μοσκοβισί και ευχαρίστησε τον υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο που κέρδισε την εμπιστοσύνη όλων στο Eurogroup. Ειδικά για τη συμφωνία του Eurogroup, και την απόφαση για το χρέος, είπε ότι περιλαμβάνονται εξαιρετικά σημαντικά μέτρα που βοηθούν σημαντικά την Ελλάδα.

"Έχουμε δέκα χρόνια ανάπαυλας μέσα στα οποία θα δράσουμε για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη. Η μόνη στρατηγική για να έχει η Ελλάδα βιώσιμο χρέος είναι η ανάπτυξη και αυτή είναι η φιλοσοφία της απόφασης μας", είπε ο κ. Μοσκοβισί και τόνισε ότι ήρθε η ώρα να γυρίσει η σελίδα και η Ελλάδα να ξαναβρεί την θέση της στην ΕΕ, να είναι μια κανονική φυσιολογική χώρα στη ζώνη του ευρώ.

To πεπρωμένο είναι πλέον στα δικά σας χέρια και σας καλώ να είστε προσεκτικοί, είπε ο κ. Μοσκοβισί και τόνισε ότι η Ελλάδα πατάει ξανά στα δύο της πόδια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News