Γιατί προχωράει σε συνέντευξη ο Καμμένος: Δεν θα έρθει σε κύρωση η συμφωνία χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού

Ελλάδα
Γιατί προχωράει σε συνέντευξη ο Καμμένος: Δεν θα έρθει σε κύρωση η συμφωνία χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εκτακτη Συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχώρησε ο ΥΠΕΘΑ και επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποίος διεμήνυσε πως η συμφωνία για το Σκοπιανό δεν πρόκειται να κυρωθεί χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού.

Ειδικότερα, όπως είπε: "Να δηλώσω ξεκάθαρα, ως πρόεδρος ΑΝΕΛ, ότι δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση η συμφωνία χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού, εκτός και αν έρθει με 180 βουλευτές και αλαλάξουν στάση ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ".

Πρόκειται για μία κίνηση η οποία έρχεται σε συνέχεια της μυστηριώδους απουσίας του από το υπουργικό συμβούλιο με τον Αλέξη Τσίπρα που συνεδρίασε χθες, Δευτέρα.

Η συνέντευξη, γίνεται σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες για να απαντήσει ο κ. Καμμένος όσον αφορά την Σύνοδο του ΝΑΤΟ και τις ενταξιακές διαδικασίες της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Χθες πάντως αναφερόμενος στο Σκοπιανό είπε: «Για μας το θέμα της ονομασίας είναι αδιαπραγμάτευτο. Και στο τέλος-τέλος, ο ελληνικός λαός μας ψήφισε για το αναγκαίο καλό. Εμείς λοιπόν όταν έρθει η ώρα και αν έρθει η ώρα, αυτή την εντολή θα την εκτελέσουμε με το μεγαλύτερο μέσο που έχουμε. Την απόσυρσή μας από την κυβέρνηση».

Η απουσία του από το υπουργικό συμβούλιο

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, η απουσία του οφειλόταν στο βεβαρημένο πρόγραμμά του δεν του επέτρεπε να φύγει από το γραφείο του κόμματός του και να παρευρεθεί στο υπουργικό συμβούλιο, λόγω «κρίσιμων τηλεφωνικών συνομιλιών».

Την ίδια ώρα, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για την απουσία του κυβερνητικού εταίρου του, καθώς οι δυο τους είχαν μιλήσει πριν από την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News