Λ. Αυγενάκης: «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν ήδη παραιτηθεί!»

Ελλάδα
Λ. Αυγενάκης: «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν ήδη παραιτηθεί!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν ήδη παραιτηθεί! Τους έχει παραιτήσει η ελληνική κοινωνία», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ ΘΕΜΑ 140,6 και τον δημοσιογράφο κ. Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο Γραμματέας Π.Ε. της Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των πολιτών ενάντια σε κυβερνητικά στελέχη, σήμερα, στις Σέρρες, οπού βρίσκεται και ο ίδιος, είπε:

«ο λαός των Σερρών είναι οργισμένος από την υπογραφή της κατάπτυστης συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων δια χειρός Τσίπρα- Κοτζιά-Καμμένου».

«Είναι τόσο μεγάλη η απόρριψη και ο θυμός της κοινωνίας, που στην ουσία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελούν το πτυελοδοχείο της κοινωνίας. Αποτελούν πολιτικό παρελθόν» και συμπλήρωσε «Είναι πολιτικά σκιάχτρα που απλώς περιμένουν να οριστεί η ημερομηνία των εκλογών για να τους πει ο ελληνικός λαός "άντε πάτε σπίτια σας"».

Στη συνέχεια ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτήρισε τη συμφωνία «ανεκδιήγητη» και πρόσθεσε πως: «Είναι μία συμφωνία η οποία χαρίζει την μακεδονική ταυτότητα και την μακεδονική γλώσσα. Μια συμφωνία – προϊόν μυστικής διπλωματίας - που εγκρίθηκε και υπερψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι οποίοι έχουν αναλάβει προσωπικά την ευθύνη».

Για το ενδεχόμενο ψήφισης της συμφωνίας από την ΝΔ, ο κ. Αυγενάκης ξεκαθάρισε πως: «Είναι αδιανόητο από τη στιγμή που καταθέσαμε πρόταση δυσπιστίας τη μία μέρα, να ψηφίσουμε τη συμφωνία την άλλη».

Αναφορικά με τη στάση της ΝΔ απέναντι στα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών ο κ. Αυγενάκης σημείωσε: «Η ΝΔ ουδέποτε απέτρεψε τον κόσμο να εκφράσει δημοκρατικά και χωρίς βία την άποψή του, αλλά ουδέποτε διοργάνωσε τα συλλαλητήρια. Δεν χρειάζεται ούτε παρακίνηση, ούτε καθοδήγηση. Ο κόσμος είναι οργισμένος και αγανακτισμένος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News