Θα κάνει δικό του κόμμα ο Μίχαλος; Όλο το παρασκήνιο

Ελλάδα
Θα κάνει δικό του κόμμα ο Μίχαλος; Όλο το παρασκήνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο «φως» της δημοσιότητας ήρθε η ενημέρωση ότι ο Κωνσταντίνος Μίχαλος πιθανολογείται πως πρόκειται να δημιουργήσει δικό του κόμμα.

Μετά τους Αντώναρο και Παπακώστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέγραψε τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Σχετική ανακοίνωση ανέφερε πως «με βάση τις διατάξεις του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας που προβλέπουν ως αυτονόητη την τήρηση και το σεβασμό στις αρχές, τις αξίες και τις βασικές θέσεις της παράταξης, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος τίθεται από σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, εκτός κόμματος» με την επισήμανση πως «στη Νέα Δημοκρατία δεν χωρούν ‘’Δούρειοι Ίπποι’’».

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος εδώ και πολύ καιρό κινούνταν σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι μόνο σε θέματα που άπτονται αποκλειστικά του κλάδου του, αλλά και σε διπλωματικές ή εθνικές εξελίξεις, τις οποίες έσπευδε να σχολιάσει, πάντα θετικά για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Για παράδειγμα, είχε χαρακτηρίσει πολύ θετική την συμφωνία στο Eurogroup, σημαντική και θετική την συμφωνία με τα Σκόπια, ενώ εδώ και μήνες δεν έχανε ευκαιρία για συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου και φωτογραφίες με υπουργούς της κυβέρνησης. Εκ του ρόλου του, βεβαίως, οι κινήσεις αυτές επιβάλλονται, αλλά ο Κωνσταντίνος Μίχαλος φρόντιζε πάντοτε να υπερβάλλει και να επιδεικνύει ιδιαίτερο ζήλο σαν να στήριζε μια φιλική του κυβέρνηση και όχι ως κοινωνικός εταίρος.

Τα τελευταία χρόνια το όνομά του έχει συζητηθεί, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, για υποψήφιος βουλευτής, δήμαρχος ή υπουργός της ΝΔ. Ο ίδιος δεν κρύβει τις πολιτικές του φιλοδοξίες, τις οποίες φροντίζει να συντηρεί μέσα από το ΕΒΕΑ.

Συζητήσεις για νέο κόμμα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένοι πολιτικοί έχουν από καιρό προχωρημένες συζητήσεις με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, όπως και με άλλα στελέχη που θέλουν να συμμετέχουν σε ένα νέο πολιτικό φορέα.

Μεταξύ αυτών, όπως ακούγεται, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο Σάββας Τσιτουρίδης αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής και επικεφαλής του Χριστιανικού Κόμματος Ελλάδας Νίκος Νικολόπουλος.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News