Πήγε στο Λονδίνο για να συναντήσει Έλληνες επιστήμονες ο Τσίπρας

Ελλάδα
Πήγε στο Λονδίνο για να συναντήσει Έλληνες επιστήμονες ο Τσίπρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εν μέσω αντιδράσεων και επιθέσεων εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με Έλληνες επιστήμονες και εργαζόμενους στο Λονδίνο οι οποίοι «διαγράφουν» μία λαμπρή καριέρα.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε στην ομιλία του πως «είναι μια καλή ευκαιρία να γνωριστούμε και να συζητήσουμε από κοντά για όσα σας απασχολούν. Αλλά και για όσα έχουμε σκοπό να πράξουμε την επόμενη περίοδο, προκειμένου να γίνει η χώρα μας πιο ελκυστική. Η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε χώρα-σταθμό για την επιστημονική έρευνα, τις νέες τεχνολογίες, τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τα νέα συνεργατικά εγχειρήματα. Η χώρα μας παράγει λαμπρούς νέους επιστήμονες, πολλοί εκ των οποίων διακρίνονται σε ιδιαίτερα απαιτητικούς τομείς της ακαδημαϊκής γνώσης και της αγοράς.».

Στη συνάντηση έγινε ευρεία συζήτηση για τις μεγάλες προοπτικές της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή. Ο πρωθυπουργός συζήτησε με νέα στελέχη από τον ενεργειακό τομέα και ιδιαίτερα, οι όποιοι τόνισαν ότι ο χώρος της ενέργειας στην Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες.

Επιπλέον, συζήτησαν τη γεωπολιτική διάσταση του ζητήματος που έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας. Συνομίλησε επίσης με νέους Έλληνες από συνεργατικά σχήματα στον τομέα του Software αλλά και της πληροφορικής γενικότερα.

Συζητήθηκαν οι τρόποι που θα αξιοποιηθούν ώστε η Ελλάδα να συνεχίζει να παράγει καινοτόμες επιχειρηματικές προσπάθειες, οι οποίες όμως θα μένουν στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκαν σε μέτρα ενίσχυσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, με τον Πρωθυπουργό και τους Δημήτρη Λιάκο και Γιώργο Χουλιαράκη, οι οποίοι τον συνόδευαν να αναφέρονται εκτενώς στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση στους τομείς της χρηματοδότησης και των κινήτρων για την ενίσχυση των καινοτόμων επιχειρήσεων.

Επίσης, συζητήθηκαν σε βάθος οι προοπτικές ανάπτυξης των ελληνικών πανεπιστήμιων καθώς και οι ευκαιρίες περαιτέρω χρηματοδότησης τους τόσο από ευρωπαϊκούς πόρους όσο και από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News