Κατά της συμφωνίας των Πρεσπών το 86%

Ελλάδα
Κατά της συμφωνίας των Πρεσπών το 86%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης που διενεργήθηκε στη Βόρεια Ελλάδα για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το Μακεδονικό είναι κόλαφος για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η έρευνα, που διενεργήθηκε σε όλους τους νομούς της ανατολικής, κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας για το “Βόρεια Μακεδονία”, δείχνει ότι το 86% των ερωτηθέντων απορρίπτει τη συμφωνία.

Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση της εταιρείας Interview, που δημοσιεύτηκε στο “The President”, καταδεικνύει ότι η κοινή γνώμη βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση, καθώς:

- Το 86% των ερωτηθέντων κάνει λόγο για κακή συμφωνία, έναντι του 12% που τη θεωρεί καλή.

- Το 83% πιστεύει ότι το θέμα όχι μόνον δε λύθηκε, αλλά η συμφωνία κάνει το πρόβλημα χειρότερο.

- Το 87% των Βορειοελλαδιτών πιστεύει ότι η χώρα προσφέρει στους Σκοπιανούς περισσότερα απ’ όσα δίνει, έναντι μόλις του 2% που πιστεύει ότι τα οφέλη είναι περισσότερα από τις απώλειες.

- Το 71% δηλώνει ότι έχει ενοχληθεί με όλα όσα εκχώρησε η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», τη «μακεδονική εθνότητα» και τη «μακεδονική γλώσσα», ενώ μόλις το 7% δηλώνει ότι δεν ενοχλείται.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής συνάδουν με τα στοιχεία άλλων δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και δείχνουν την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και την εξαφάνιση σχεδόν από τον πολιτικό χάρτη των ΑΝ.ΕΛ., λόγω της αλλοπρόσαλλης στάσης που έχει τηρήσει για το θέμα ο Πάνος Καμμένος.\

Η δημοσκόπηση, που δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα το “Πρώτο Θέμα”, επισήμαινε ότι το 73,2% λέει «όχι» στο όνομα “Μακεδονία”, ενώ το 68,3% δεν είναι υπέρ της συμφωνίας που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση της Marc, ακόμη και οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ (49%) είναι κατά της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News