Ελλάδα

Βάσεις: Σε ποια τμήματα αναμένεται άνοδος 1000 μορίων;

Με την ολοκλήρωση των Πανελλαδικών εξετάσεων, το βάρος και το ενδιαφέρον πλέον πέφτει από τη μια στις βαθμολογίες και από την άλλη στην προσεχτική συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων. Οι βαθμολογίες αναμένονται στα τέλη του μήνα, ενώ ασφαλή εκτίμηση για τις βάσεις θα μπορεί να γίνει μόνο όταν και ο παράγοντας επιλογή των υποψηφίων θα μπορεί να συνυπολογιστεί.

Πάντως με δεδομένη την εικόνα των γραπτών και το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων και από την άλλη τον αριθμό εισακτέων ανά σχολή, αυτό που αποτυπώνεται είναι μια ξεκάθαρη άνοδος των βάσεων στα παιδαγωγικά τμήματα που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1000 μόρια.

Θετικές επιστήμες με άξονα τα δύσκολα θέματα στα μαθηματικά αλλά και τη φυσική, μάλλον λαμβάνουν μια πορεία πτώσης των βάσεων όχι όμως στις δημοφιλείς τόσο σχολές όπως η ιατρική, ενώ μια μικρή μείωση αναμένεται και στις σχολές οικονομικών σπουδών.

Οι ανθρωπιστικές επιστήμες φαίνεται ότι θα συγκρατήσουν τις βάσεις τους στα περσινά επίπεδα χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις, όπως τουλάχιστον δείχνουν μέχρι αυτή την ώρα τα στοιχεία.

Πάντως μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών στα τέλη του μήνα, θα ακολουθήσει ένα δεκαπενθήμερο που οι υποψήφιοι θα μπορούν να συμπληρώσουν και να καταθέσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία, ενώ οι βαθμολογίες όπως τα τελευταία χρόνια γίνεται, αναμένονται μέσα στο δεύτερο 15νθήγμερο του Αυγούστου.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια