«Παλεύουν» για τις ζωές τους: Η μία πυροβολήθηκε από τον πατέρα της και η άλλη έπεσε σε γκρεμό

Ελλάδα
«Παλεύουν» για τις ζωές τους: Η μία πυροβολήθηκε από τον πατέρα της και η άλλη έπεσε σε γκρεμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτο είναι το παιχνίδι της μοίρας για δύο κορίτσια από το Άργος, τα οποία μπορεί να ήταν απλώς γνωστές, όμως μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό και οι δύο, αυτή τη στιγμή «μάχονται» για να κερδίσουν πίσω τις «χαμένες» τους ζωές.

Ο λόγος για την Ασπασία Μπόγρη και την Ειρήνη Κουγιά. Δύο κορίτσια που η μία έφαγε σφαίρα από τον ίδιο της τον πατέρα, στην προσπάθειά του να σκοτώσει τη μητέρα της και η δεύτερη είχε ένα φριχτό τροχαίο ατύχημα, μία μόλις ημέρα μετά το γάμο της.

Έπειτα από χρόνια οι δύο κοπέλες έτυχε να συναντηθούν ξανά αλλά αυτή τη φορά σε κέντρο αποκατάστασης της Αττικής…

Η 22χρονη Ασπασία προσπαθεί εδώ και πέντε χρόνια να κερδίσει τη ζωή που της έκλεψε ο ίδιος ο πατέρας της όταν την πυροβόλησε πισώπλατα για να εκδικηθεί τη μητέρα της και η 23χρονη Ειρήνη δίνει όλο της το είναι για να σταθεί ξανά στα πόδια της έπειτα από ένα φοβερό τροχαίο: «Με την Ασπασία μοιάζαμε τόσο πολύ που ακόμα και ο ίδιος μου ο πατέρας στον δρόμο μας μπέρδευε. Σταματούσε την Ασπασία και της μιλούσε νομίζοντας ότι είμαι εγώ! Όποιος μας έβλεπε στα τρία μέτρα δεν μας ξεχώριζε», είπε η Ειρήνη Κουγιά εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η γλυκιά Άσπα -όπως τη φωνάζει- θα σηκωθεί στα πόδια της και θα καταφέρει να κερδίσει πίσω τη ζωή της.

Το ατύχημα της Ειρήνης μία ημέρα μετά το γάμο της

Η 23χρονη Ειρήνη, μητέρα ενός αγοριού ενάμισι έτους, μιλάει για τον Γολγοθά που ανεβαίνει εδώ και οκτώμισι μήνες, για την εντατική, τις φυσικοθεραπείες και για το μπλοκάρισμα του λογαριασμού που έχει ανοίξει η οικογένειά της για να βοηθήσει όποιος μπορεί στα έξοδα της αποκατάστασής της.

«Ντύθηκα νυφούλα στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 και ακριβώς μία μέρα μετά, την 1η Οκτώβρη είχα το ατύχημα. Οδηγούσα το αυτοκίνητό μου και πίσω ακολουθούσε με το νυφικό όχημα ο σύζυγος με το μωρό. Θα επιστρέφαμε το πολυτελές αυτοκίνητο και μετά θα πηγαίναμε στην Καλαμάτα για το γαμήλιο ταξίδι με το αυτοκίνητο που οδηγούσα εγώ», είπε η όμορφη Ειρήνη και συνέχισε την περιγραφή με φωνή που έτρεμε: «Κάποια στιγμή, άναψε κόκκινο και ο σύζυγος σταμάτησε στο φανάρι ενώ εγώ είχα προλάβει να προχωρήσω. Σε μια επικίνδυνη στροφή, όμως, έχασα τον έλεγχο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να πέσει σε ένα βαθύ χαντάκι κι εγώ να εκτοξευθώ από το παρμπρίζ. Δεν θυμάμαι τίποτα, αλλά μου είπαν πως φώναζα ότι με πονούσε η μέση μου και πως δεν μπορούσα να κουνήσω τα πόδια μου».

Η 23χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άργους για τις πρώτες βοήθειες αλλά λόγω σοβαρότητας της κατάστασής της εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» της Αττικής που εφημέρευε: «Στη συνέχεια, λόγω πολλαπλών καταγμάτων με έστειλαν στο ΚΑΤ όπου έκανα σπονδυλοδεσία και νοσηλεύτηκα στην Εντατική για κάποιες ημέρες. Εκεί έπαθα δύο ανακοπές και μία πνευμονική εμβολή. Έχω ακόμα κενά μνήμης και τα περισσότερα που σας λέω τα έχω μάθει από τους δικούς μου», ανέφερε.

Πέρα από τα κατάγματα στη δεξιά κλείδα, στους γοφούς και στα πλευρά, η Ειρήνη υπέστη ένα σοβαρότατο τραύμα στη μέση χαμηλά: «Το πρόβλημα το έχουν οι σπόνδυλοι Θ11 και Θ12. Έχει σπάσει ένα κόκαλο και πιέζει τον μυελό. Αυτό θα πρέπει να πάει σιγά – σιγά στη θέση του. Κάνω πολλές φυσικοθεραπείες στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να έχουμε μετακομίσει από το Άργος στην πρωτεύουσα για να γλιτώσουμε τουλάχιστον τα έξοδα μεταφοράς.».

Το χρονικό της τραγωδίας που «στοιχειώνει» την Άσπα

Η τραγωδία που συγκλόνισε το Άργος και κατέστρεψε τη ζωή της Ασπασίας Μπόγρη, έγινε το μεσημέρι της 12ης Αυγούστου 2013 στην Πλατεία Λαϊκής Αγοράς, όταν ο 47χρονος πατέρας της με τον οποίο λίγο νωρίτερα έτρωγαν μαζί, την πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, δεν τσακώθηκαν ούτε μία φορά στην ταβέρνα αλλά φεύγοντας από εκεί, ο πατέρας σταμάτησε έξω από ένα περίπτερο το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν και ζήτησε από την κόρη του να κατέβει για να πάει να του πάρει τσιγάρα. Όταν εκείνη στράφηκε για να πάει στο περίπτερο, ο άντρας έβγαλε ένα περίστροφο που είχε στην τσέπη του και της έριξε δύο φορές στο κεφάλι!

Η σκηνή της μαθήτριας να κείτεται στο έδαφος, με τα ξανθά μαλλιά της να έχουν γίνει κατακόκκινα από το αίμα και πίσω της να στέκεται με «παγωμένο» βλέμμα ο πατέρας της, έχει «χαραχτεί» στη μνήμη των κατοίκων του Άργους.

Ο Γιώργος Μπόγρης, μετά την πράξη του πήγε στο σπίτι του όπου αυτοπυροβολήθηκε με το ίδιο όπλο και δέκα μέρες μετά άφησε την τελευταία του πνοή. Σε επιστολή του, προανήγγειλε το κακό που θα έκανε δίνοντας ως ηθικό αυτουργό την εν διαστάσει σύζυγό του Σπυριδούλα Φατούρου: «Κανονικά θα έπρεπε να σκοτώσω εσένα, αλλά επειδή θα ζήσεις όσο ζήσεις με το βάρος του θανάτου της, θα είναι καλύτερα», έγραφε μεταξύ άλλων, «μαρτυρώντας» ότι η απόπειρα δολοφονίας της κόρης του αποτελούσε μία παρανοϊκή πράξη εκδίκησης.

Πηγή: eleftherostypos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News