Πανελλήνιες: Οι απαντήσεις στη Βιολογία για τα ΓΕΛ

Ελλάδα
Πανελλήνιες: Οι απαντήσεις στη Βιολογία για τα ΓΕΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο μάθημα της Βιολογίας διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, μάθημα με το οποίο πέφτει και η αυλαία των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Το neakriti.gr δημοσιεύει τις απαντήσεις των θεμάτων σε συνεργασία με το Φροντιστήριο Ορόσημο.

Τα θέματα χαρακτηρίζονται βατά χωρίς ασάφειες.

Στο θέμα Α οι ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής αρκετά απλές. Στο θέμα Β υπήρχαν χαρακτηριστικές ερωτήσεις θεωρίας και των τριών κεφαλαίων. Το θέμα Γ απαιτούσε γνώσεις από το 20  κεφάλαιο αποκλειστικά. Η άσκηση δεν ήταν ιδιαίτερα απαιτητική. Στο θέμα Δ, δόθηκε αναμενόμενη άσκηση από την ύλη του 10 κεφαλαίου με σχολιασμό διαγράμματος.

Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι ένας προετοιμασμένος μαθητής μπορούσε να προσεγγίσει το άριστα.   

Δείτε τις απαντήσεις στα θέματα Βιολογίας Γενικής Παιδείας πατώντας εδώ.

Βιολογία Κατεύθυνσης

Τα θέματα στη Βιολογία Προσανατολισμού ήταν απαιτητικά. Οι ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής του θέματος Α χρειαζόταν αρκετή προσοχή. Στο θέμα Β ο βαθμός δυσκολίας δεν ήταν μεγάλος, καθώς υπήρχαν κυρίως ερωτήσεις θεωρίας. Το θέμα Γ χρειαζόταν λίγο περισσότερη προσοχή ιδιαίτερα το ερώτημα (Γ2). Το θέμα Δ ενώ δεν είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας απαιτούσε πολύ χρόνο αφού τα παιδιά έπρεπε να πάρουν αρκετές περιπτώσεις.

Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε πως μόνο οι πολύ καλά προετοιμασμένοι και ψύχραιμοι μαθητές μπορούσαν να επιτύχουν υψηλές βαθμολογίες.

Δείτε τις απαντήσεις στα θέματα Βιολογίας Κατεύθυνσης πατώντας εδώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News