Ελλάδα

« Η Μακεδονία, είναι ελληνική» φώναξε στη ΓΑΔΑ ο Μπαρμπαρούσης

Στα δικαστήρια Ευελπίδων οδηγήθηκε  ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης ο οποίος συνελήφθη στην Πεντέλη. Βγαίνοντας από τη ΓΑΔΑ ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής φώναξε : « Η Μακεδονία, είναι ελληνική».

Σε βάρος του βουλευτή, για τις δηλώσεις του στη Βουλή, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, με βάση την οποία εκδόθηκε και το ένταλμα σύλληψης.

Ο βουλευτής πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί την Τετάρτη, 20 Ιουνίου στον ανακριτή.Ο κατηγορούμενος βουλευτής αρνείται την πράξη που του αποδίδεται, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του, Π. Κορατζόπουλου, η όλη υπόθεση αφορά μία «ατυχή επιλογή εκφράσεων που ενσωματώθηκαν στον λόγο του σε μία στιγμή θυμικής έξαρσης». Κατά τον κ. Κορατζόπουλο, η φρασεολογία τού εντολέα του «προφανώς είναι απρόσφορη να προκαλέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται», ενώ, όπως τόνισε, «η αδυναμία της κατηγορίας είναι η υπερβολή της».

Ο συνήγορος του κ. Μπαρμπαρούση ανέφερε, επίσης, ότι ο εντολέας του έχει ήδη ανακαλέσει «τις επίμεμπτες φράσεις».

Βρισκόταν σε σπίτι στην Πεντέλη

Μετά το παραλήρημα μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης που διεγράφη από το κόμμα, αναζητούσε τρόπους διαφυγής προς περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και μετά από καταδίωξη, αναζητείτο.

Ο βουλευτής συνελήφθη σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε σπίτι στην Πεντέλη λίγο μετά τις 8 το πρωί, σε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του για τα όσα είχε πει στη Βουλή, καλώντας τον στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

Ο Μπαρμπαρούσης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τους οποίους ακολούθησε πειθήνια, όταν του το ζήτησαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια