Ελλάδα

Στις Πρέσπες την Κυριακή η υπογραφή της συμφωνίας

Παρουσία των πρωθυπουργών των δύο χωρών, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, την Κυριακή 17 Ιουνίου στις Πρέσπες θα υπογραφεί από τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και πΓΔΜ, η συμφωνία για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων.

Στη συνέχεια, οι δύο αντιπροσωπείες θα μεταβούν στην πλευρά της πΓΔΜ για να παρακαθίσουν σε γεύμα.

Το ακριβές σημείο και η ώρα της εκδήλωσης δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά για λόγους ασφαλείας.

Ο Τσίπρας με πλοιάριο στην ΠΓΔΜ

Σύμφωνα με το «Live News», στη συνέχεια θα μεταβούν όλοι με βαρκάκια στη βόρεια πλευρά της Μεγάλης Πρέσπας, δηλαδή στο έδαφος των Σκοπίων. Εκεί, θα γευματίσουν για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν.

Το πρώτο ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού στα Σκόπια θα συμβολίζει και την έναρξη της νέας εποχής στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα τίποτα. Ούτε καν το εάν η ημέρα υπογραφής θα είναι η Κυριακή, που βέβαια - μέχρι στιγμής - είναι η επικρατέστερη ημέρα. Σε Αθήνα και Σκόπια οι διεργασίες είναι πυρετώδεις για την προετοιμασία της συνάντησης.

 

Προβληματισμός για κινητοποιήσεις πολιτών

Την κυβέρνηση, σύμφωνα με το  iefimerida.gr, προβληματίζει πάντως το γεγονός ότι έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις πολιτών που διαμαρτύρονται στη συμφωνία. Έτσι έχουν εξεταστεί όλα τα ενδεχόμενα – ακόμη και απαγόρευση κινητοποιήσεων στην περιοχή που θα υπογραφεί η συνθήκη – αλλά για την ώρα καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια