default-image

Ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία στον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση

Ελλάδα
Ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία στον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποινική δίωξη για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας ασκήθηκε από την εισαγγελία σε βάρος του βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή ο οποίος μπορεί να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κατηγορούμενου με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε με ταχύτατους ρυθμούς μετά τις καταθέσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του αναπληρωτή υπουργού Φώτη Κουβέλη στον εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη, ο οποίος διενήργησε την έρευνα.

Νωρίτερα ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ζαχαρής έδωσε παραγγελία για κατεπείγουσα έρευνα ως προς την τέλεση των αδικημάτων της εσχάτης προδοσίας και των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας ζητώντας να κινηθεί σε βάρος του βουλευτή η αυτόφωρη διαδικασία.

Πώς συνελήφθη

Υπενθυμίζεται ότι συνελήφθη νωρίτερα σήμερα το απόγευμα ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Για περίπου δύο ώρες αστυνομικοί είχαν εντολή από τον φρούραρχο της Βουλής να μη χάσουν από τα μάτια τους τον βουλευτή.

Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης αποχώρησε από τη Βουλή, από την πλευρά της Λεωφόρου Αμαλίας με κατεύθυνση τον Εθνικό Κήπο, όπου τον περίμενε το αυτοκίνητό του.

Φτάνοντας στο σημείο, τον συνέλαβαν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.

Προκαταρκτική εξέταση για το παραλήρημα

Μετά το παραλήρημα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε τη διαβίβαση στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, των πρακτικών της σημερινής ομιλίας στη Βουλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, με την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Εάν πρόκειται για κακούργημα προβλέπεται ακόμα και σύλληψη, όπως είπε. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News