default-image

Καμμένος: Δεν ψηφίζουμε συμφωνία αν έχει τον όρο «Μακεδονία»

Ελλάδα
Καμμένος: Δεν ψηφίζουμε συμφωνία αν έχει τον όρο «Μακεδονία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγο πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού για το ονοματολογικό των Σκοπίων, ο Πάνος Καμμένος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει συμφωνία αν περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

«Όταν έρθει το θέμα που έχει να κάνει με την ονομασία των Σκοπιών εμείς θα μείνουμε πιστοί σε αυτό που συμφωνήσαμε με τον ελληνικό λαό» είπε ο Πάνος Καμμένος και τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα κάνουν οποιαδήποτε κίνηση που θα υπονομεύει την ομαλή έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα.

Ωστόσο αυστηρό ήταν το μήνυμά του στα υπόλοιπα μέλη του κόμματος καθώς ανέφερε: «Όποιος ακολουθήσει διαφορετική γραμμή, τίθεται αυτόματα εκτός κινήματος, δεν έχει θέσει στο κόμμα και δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος».

Γνωστοποίησε, επίσης, ότι ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις και επεσήμανε ότι η συμφωνία περιέχει ακριβώς τους όρους εκείνης που είχε θέσει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι το 2007, δηλαδή ονομασία erga omnes συν τις απαιτήσεις που είχε θέσει η απόφαση Καραμανλή.

Σημείωσε τέλος ότι :«Θα πρέπει να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να αλλάξει η απόφαση του '92».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News