Ραγδαίες εξελίξεις στο Σκοπιανό - Διάγγελμα Τσίπρα απόψε

Ελλάδα
Ραγδαίες εξελίξεις στο Σκοπιανό - Διάγγελμα Τσίπρα απόψε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για το απόγευμα μεταφέρεται το τηλεφώνημα Τσίπρα - Ζάεφ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το τηλεφώνημα ανάμεσα στους δύο πρωθυπουργούς θα πραγματοποιηθεί τελικά το απόγευμα γιατί θα πρέπει πρώτα να ενημερωθεί και ο ειδικός διαμεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς και από τις δύο πλευρές.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζόραν Ζάεφ ο Αλέξης Τσίπρας θα επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό και τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ και στη συνέχεια θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα κάνει διάγγελμα για τη συμφωνία που θα υπογράψουν οι δύο πλευρές συμβολικά στις Πρέσπες.

Κλειδώνει» το «Severna Makedonijα»

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το όνομα θα είναι το Severna Makedonija, δηλαδή το «Βόρεια Μακεδονία». Είναι το όνομα που πιθανότατα αποδέχονται οι γείτονες και αποτελεί επιλογή του Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος επιλέγει από τρεις εναλλακτικές: NOVA, GORNA, SEVERNA.

Μάλιστα, διευκρινίζεται ότι «στη γλώσσα, αυτό που θα λέει η συμφωνία και έχει συμφωνηθεί είναι ότι θα προσδιορίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία ελληνική, δεν διεκδικεί καμια κληρονομιά και ανήκει στις σλαβικές οικογένειες».

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News