default-image

Κοτζιάς για τουρκικές προκλήσεις: «Η ελληνική διπλωματία μετρά τα λόγια της»

Ελλάδα
Κοτζιάς για τουρκικές προκλήσεις: «Η ελληνική διπλωματία μετρά τα λόγια της»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχετικά με την ένταση που καλλιεργείται από τουρκικής πλευράς στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας εναντίον της Ελλάδας ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε, στο πλαίσιο της συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ, ως πρόβλημα και στην αντιπολίτευσή της, υπενθυμίζοντας ότι και την ιστορία με τα νησιά του Αιγαίου την ξεκίνησε η αντιπολίτευση.

Επισήμανε ότι όλοι οι διεθνείς παίκτες, και ιδιαίτερα στη δύση, έχουν την απορία και περιμένουν να δουν που ακριβώς πηγαίνει η Τουρκία από το είδος του αποτελέσματος στις εκλογές «διότι από αυτό θα εξαρτηθεί η σταθερότητα της Τουρκίας αλλά και πόσο εκνευρισμένοι θα είναι οι πιθανοί νικητές», όπως είπε.

Στο πλαίσιο αυτό αποσαφήνισε ότι στις λεκτικές προκλήσεις της Τουρκίας ο ίδιος δεν απαντά καθώς «η ελληνική διπλωματία μετρά τα λόγια της γιατί είμαστε σοβαροί, νηφάλιοι και υπομονετικοί». «Δεν είμαστε κοκοράκια για να τσακωνόμαστε», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Ο υπουργός Εξωτερικών πρέπει να μετράει τα λόγια του όσον αφορά τρίτες χώρες. Εγώ ελπίζω να λειτουργήσει η δημοκρατία στην Τουρκία, να έχουμε πραγματικά δημοκρατικά εκλογές, να εκλέξει αυτόν που προτιμάει ο τουρκικός λαός και να επιδείξουν αυτοί που θα εκλεγούν στις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές νηφαλιότητα και ηρεμία και να πάψουν οι εκδηλώσεις που προκαλούν την ανησυχία, την νευρικότητα και τον αναθεωρητισμό τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News