Ελλάδα

Τουρκικό παραλήρημα: «Το Αιγαίο θα γίνει ο τάφος των ελληνικών πόθων»

Συνεχίζεται το παραλήρημα στον «βωμό» και της προεκλογικής εκστρατείας στην Τουρκία.

Αυτή τη φορά, ο ηγέτης των εθνικιστών στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί προχώρησε σε νέες δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Αφορμή στάθηκε η ενόχληση των δύο χωρών για το προεκλογικό σποτ της παράταξής του που παρουσιάζει την Κύπρο ως τουρκική. Μάλιστα απόρησε με την ελληνική αντίδραση.

Όπως είπε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί: «Γιατί ενοχλούνται; Επειδή δείχνει την Κύπρο ως τουρκικό έδαφος. Θα ρωτήσω αυτούς τους ανόητους και χοντροκέφαλους “τι να κάναμε”, “πώς να τη δείχναμε”; Το δηλώνω και το τονίζω: Η Κύπρος είναι τουρκική. Είναι τουρκική πατρίδα και τουρκική θα παραμείνει».

Ο σύμμαχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη Μικρασιατική καταστροφή, απειλώντας ότι θα γίνει το ίδιο και τώρα στους Έλληνες:

«η ελληνική κυβέρνηση, η οποία παίζει παιχνίδια στα νησιά του Αιγαίου, ας μάθει τα όριά της και ας μην ξεχνάει τι τράβηξαν οι πρόγονοί της όταν ρίχτηκαν στον πάτο της θάλασσας. Θα ξαναγίνει το ίδιο. Δόξα τω Θεώ, η βούληση να γίνει ξανά το Αιγαίο τάφος των πόθων των Ελλήνων, είναι ακόμη ζωντανή. Και θα συνεχίζει να είναι μέχρι τέλους».

Με πληροφορίες από Ant1news.

 

Σχόλια