Ελλάδα

Εικόνες από το Athens Pride

Ένα μεγάλο... πάρτι γεμάτο μουσική, τα χρώματα του ουράνιου τόξου και το σλόγκαν «Παρούσα» θα ανοίξουν το φετινό φεστιβάλ υπερηφάνειας της Αθήνας.

Στη σκηνή θα ανέβουν φέτος η Ευρυδίκη, η Ελεονόρα Ζουγανέλη, η Μαρίνα Σάττι, ο Δημήτρης Θεοδοσιάδης, ο Δημήτρης Κοψής αλλά και η Άννα Γούλα.

«Παρούσα» θα δηλώσουν τα Drag Act αλλά και οι Rainbow Dancers.

Από νωρίς βρέθηκε στο Σύνταγμα, για την "Υπερηφάνεια" και η Ρένα Δούρου.

Φέτος θέμα της «Υπερηφάνειας» είναι οι διακρίσεις εις βάρος των γυναικών, με τις τρανς γυναίκες να δέχονται διαρκή και ασταμάτητη περιθωριοποίηση και βία, όπως λένε οι διοργανωτές.

Το σύνθημα είναι «Παρούσα» και η Βουλή των Ελλήνων πρόκειται να φωταγωγηθεί στα χρώματα της διοργάνωσης.

Η 28η Ιουνίου καθιερώθηκε ως η ημέρα LGBTQ+ «Υπερηφάνειας». Τα αρχικά πάντως LGB να μην συγχέονται με το Laser Guided Bomb Units δηλαδή βόμβες καθοδήγησης με λέιζερ αλλά σημαίνουν Lesbian/Gay/Bisexual.

Μηνύματα Τσίπρα και από υπουργούς της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υπουργοί, η Περιφέρεια Αττικής καθώς και πολιτικά κόμματα στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τη σημερινή ημέρα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στα social media που συνοδεύεται από video, αναφέρεται στην καταπολέμηση κάθε διάκρισης, αναφέροντας ότι η η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει #παρούσα (σ.σ. το κεντρικό σύνθημα του φετινού Athens Pride). Παρούσα στον αγώνα για ίσα δικαιώματα, για τη δημιουργία μια κοινωνίας προόδου, μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, μιας κοινωνίας αξιοπρέπειας.

"Η καταπολέμηση κάθε διάκρισης είναι προϋπόθεση ισονομίας και βάση για τη δημιουργία μιας κοινωνίας προόδου και ευημερίας. #athenspride2018"

Από την πλευρά του ο υπουργός ΨΗΠΤΕ , Νίκος Παππάς, με ανάρτησή του στο Twitter επισήμανε: «Σήμερα γιορτάζουμε την Ισότητα. Έμπρακτα. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας. #athenspride2018.

Μήνυμα για το Gay Pride απηύθυνε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής μέσω βίντεο στο YouTube.

 Πηγή: pronews.gr

Σχόλια