default-image

Νέα επίθεση Γιλντιρίμ στην Ελλάδα για τους «8» στρατιωτικούς

Ελλάδα
Νέα επίθεση Γιλντιρίμ στην Ελλάδα για τους «8» στρατιωτικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, μιλώντας σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι NTV, ανέφερε ότι πάγωσε η συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα αλλά όχι και η συμφωνία για το μεταναστευτικό με την ΕΕ.

Ερωτηθείς σχετικά με την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείο Εξωτερικών για πάγωμα της συμφωνίας επανεισδοχής με την Ελλάδα ως αντίδραση στην απόφαση για τους 8 στρατιωτικούς, ανέφερε ότι,

Δεκαπέντε ημέρες πριν τις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου, η τοποθέτηση Γιλντιρίμ μοιάζει με διαβεβαίωση πως η Άγκυρα δεν προτίθεται να έλθει σε πλήρη ρήξη με την Ευρώπη στην διαχείριση των προσφυγικών ρευμάτων, παρά τις παλαιότερες απειλές του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ότι μπορεί να ανοίξει τις πύλες ώστε εκατομμύρια πρόσφυγες να φτάσουν στην Γηραιά Ήπειρο.

Η Τουρκία «πάγωσε» την διμερή συμφωνία με την χώρα μας ως αντίποινα για την απελευθέρωση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, με τον κ. Γιλντιρίμ να συνεχίζει την επιθετική ρητορική εναντίον της Αθήνας.

«Δεν είναι δυνατό να αποδεχτούμε αυτό που έκανε η γειτονική μας χώρα, η Ελλάδα», είπε ο κ. Γιλντιρίμ. «Άφησαν ελευθέρους τους γκιουλενιστές παρ’ όλο που υπάρχουν τόσοι νεκροί και τραυματίες και αυτό δεν συνάδει με τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Οι οκτώ αξιωματικοί αφέθηκαν ελεύθεροι στις αρχές της εβδομάδας, μετά την παρέλευση του 18μηνου κράτησής τους.

Φυλάσσονται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε κρυφό καταφύγιο ή καταφύγια, μετά και την προειδοποίηση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να τους απαγάγει από ελληνικό έδαφος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News