Ελλάδα

Κοινωνικός τουρισμός: Στέλνουν… άλλους στη θέση τους για διακοπές

Ιδιοκτήτες καταλυμάτων καυτηριάζουν αυθαίρετες τακτικές γύρω από την παραχώρηση δελτίων κοινωνικού τουρισμού δικαιούχων σε συγγενικά τους πρόσωπα

Ανάσα και χαλάρωση για χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα αποτελεί το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ, με τις σχετικές αιτήσεις να υποβάλλονται ηλεκτρονικά από αύριο Τετάρτη και ώρα 10 το πρωί.

Το πρόγραμμα αφορά 140.000 άτομα, με το συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια από μια έως και 10 διανυκτερεύσεις, σε τουριστικά καταλύματα στη Λέσβο, Λέρο, Σάμο, Χίο και Κω, νησιά όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και εντάσσονται στην προσπάθεια προώθησης του τουρισμού από το υπουργείο.

Ενώ από μια έως 5 διανυκτερεύσεις για διακοπές σε τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης χώρας.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα Ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων άρχισαν να εισπράττουν χρήματα του περυσινού προγράμματος.

Μάλιστα, υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις και στην Κρήτη, όπου εμφανίζονταν στα καταλύματα όχι οι πραγματικοί δικαιούχοι του Κοινωνικού Τουρισμού αλλά συγγενικά τους πρόσωπα, κάνοντας μάλιστα παζάρια, τα οποία δεν έκαναν δεκτά οι Ιδιοκτήτες καταλυμάτων, τηρώντας τα προβλεπόμενα και υπό τον φόβο προστίμων και αφαίρεσης δικαιώματος συμμετοχής τους στο πρόγραμμα Κοινωνικού. Τουρισμού

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

* Όσοι κατά το 2017 είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ Εργατικής Εστίας) ή

* Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

* Έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή

* Συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω

Σχόλια