Ελλάδα

Απειλές της τουρκικής κυβέρνησης να απαγάγει τους 8 στρατιωτικούς

«Φωτιές» έχουν ανάψει οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου της Τουρκίας μετά την αποφυλάκιση των τελευταίων Τούρκων στρατιωτικών.

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ σε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης ανέφερε: «H Ελλάδα που έχει υποφέρει από πραξικοπήματα υποστηρίζει και υποθάλπει τους πραξικοπηματίες της οργάνωσης του Γκιουλέν. Αυτό δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε».

«Θα τους βρούμε και θα τους πακετάρουμε!»

Ο Μποζντάγ τόνισε ακόμα με προκλητικό τρόπο αναφερόμενος στην Ελλάδα: «Μπορεί να τους υποθάλπει όπως κάνουν και κάποιες άλλες χώρες. Ό,τι και να κάνουν είναι καθήκον μας να βρούμε εκείνους τους πραξικοπηματίες στρατιώτες της οργάνωσης του Γκιουλέν, να τους πακετάρουμε και να τους φέρουμε στην Τουρκία. Όπου και να πάνε».

Κοτζιάς: Απαράδεκτες οι δηλώσεις

Το βράδυ της Δευτέρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς χαρακτήρισε άτοπες και απαράδεκτες τις δηλώσεις του Τούρκου κυβερνητικού εκπροσώπου και την σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού.

 Κουμουτσάκος: Θρασύς ο Μποζντάγ

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει ο επικεφαλής του τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κουμουτσάκος, τις δηλώσεις του εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ .Όπως είπε: «Οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου και εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης για τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης για τους "8", προσβάλλουν την αρχή του κράτους δικαίου. Είναι θρασείες και εμπρηστικές και για αυτό απόλυτα απαράδεκτες» αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος.



 

Σχόλια