Επίθεση Άγκυρας κατά Τσίπρα: Νομίζαμε ότι είχε λόγο άνδρα

Ελλάδα
Επίθεση Άγκυρας κατά Τσίπρα: Νομίζαμε ότι είχε λόγο άνδρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονη ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μπόζνταγ σχετικά με την οριστική αποφυλάκιση των 8 Τούρκων αξιωματικών.

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα που έχει περάσει πολλά από πραξικοπήματα, όπως και η Τουρκία. Αναφορικά με την έκδοση εγκληματιών, υπάρχουν διεθνείς κανόνες. Ως μία χώρα που έχει πληρώσει μεγάλο τίμημα από τα πραξικοπήματα, πρέπει οι πραξικοπηματίες τρομοκράτες να επιστρέφονται στην Τουρκία. Η Ελλάδα προστατεύει γκιουλενιστές τρομοκράτες που προέβησαν σε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Το ελληνικό κράτος τους παρέχει στήριξη. Αυτό ως Τουρκία δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε. Τον λόγο του Αλέξη Τσίπρα τον νομίζαμε ως λόγο ανδρός. Αλλά δεν τους επέστρεψε. Σε αυτή την υπόθεση υπάρχει πολιτική κατεύθυνση» ανέφερε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μπόζνταγ.

Η νέα αυτή επίθεση της τουρκικής κυβέρνησης προς την Ελλάδα αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα έρχεται μετά την απελευθέρωση και των τελευταίων τεσσάρων Τούρκων στρατιωτικών που είχαν έρθει στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016 και κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.

Οι τούρκοι στρατιωτικοί αποφυλακίστηκαν διότι παρήλθε το 18μηνο της προσωρινής κράτησης, κάτι που είχε συμβεί και με τους πρώτους τέσσερις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι στρατιωτικοί θα μεταφερθούν και θα μείνουν σε απόρρητη τοποθεσία ενώ θα φυλάσσονται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται πως και οι οκτώ δια των συνηγόρων τους, έχουν ζητήσει να φύγουν από την Ελλάδα, όταν τους χορηγηθεί άσυλο. Οι δικηγόροι τους ζητούν να χορηγηθεί άσυλο στους πελάτες τους μαζί με τα αναγκαία ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν νομίμως σε χώρα της επιλογής τους.

Πηγή: eleftherostypos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News