Μαξίμου: Απομακρύνεται η συμφωνία με τα Σκόπια

Ελλάδα
Μαξίμου: Απομακρύνεται η συμφωνία με τα Σκόπια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η πλευρά της ΠΓΔΜ από ό,τι φαίνεται δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών.

Η πλευρά της ΠΓΔΜ από ό,τι φαίνεται δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών. Συνεπώς, η πιθανότητα συμφωνίας εντός των επόμενων ημερών φαίνεται πως απομακρύνεται.

Πιθανότατα να απομακρύνεται και η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, για όσα διαμείβονται τα τελευταία 24ωρα μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ η ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», στα σλαβικά «Severna Makedonija», είναι η επικρατέστερη των τριών λύσεων που παραμένουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια.

Οι πληροφορίες για τη συγκεκριμένη λύση διακινούνταν όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά προέρχονταν και από την ΠΓΔΜ, όπου το πολιτικό παιχνίδι ανάμεσα στην κυβέρνηση, στην αντιπολίτευση, αλλά και στη σταθερά αντίθετη στη λύση του ονοματολογικού προεδρία της χώρας διεξάγεται σε υψηλότατους τόνους.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραμένουν και τα άλλα δύο, από τα συνολικά πέντε, ονόματα του πακέτου που είχε συνθέσει σε μια κοινή πρόταση ο προσωπικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς (Gorna και Nova).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News