Αλέξης Τσίπρας: «Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους»

Ελλάδα
Αλέξης Τσίπρας: «Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ έδωσε το «παρών» σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος τόνισε ότι είναι το τελευταίο συνέδριο που διεξάγεται υπό τις έκτακτες συνθήκες που επέβαλε η πολυετής κρίση και το καθεστώς των μνημονίων.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι είναι «το πρώτο συνέδριο που συμπίπτει με την οριστική μετάβαση σε μια νέα κανονικότητα και σε μια νέα μέρα για τη χώρα και τις δημιουργικές της δυνάμεις».

Αναφορικά με τις εκλογές

«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Με τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης. Και να μην έχει κανείς την οποιαδήποτε αμφιβολία περί αυτού», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στον ΣΕΒ.

Είπε πως «προϋπόθεση για να τα καταφέρουμε και να κλείσουμε οριστικά αυτόν τον κύκλο της κρίσης, είναι η πολιτική σταθερότητα», για να προσθέσει ότι «είναι ακριβώς για αυτό το λόγο που πρέπει να μπει ένα τέλος στην διαρκή εκλογολογία που θέλει να τροφοδοτεί ανέξοδα αλλά και αδιέξοδα η αντιπολίτευση».

Διαπραγμάτευση με ΠΓΔΜ

Μιλώντας για τη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ και την προοπτική λύσης που διαγράφεται στην δύσκολη αλλά αναγκαία διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ, τόνισε ότι αυτή τη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση τη χειρίστηκε και συνεχίζει να τη χειρίζεται με αίσθημα ευθύνης και πατριωτισμού.

Υπογράμμισε ότι «είναι ακριβώς αυτή η στάση μας που διαμορφώνει μια νέα εικόνα για την Ελλάδα διεθνώς και ενισχύει το ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας σε μια περιοχή που στροβιλίζεται σε μια δύνη παράλληλων κρίσεων. Όπως συμβαίνει αυτές τις μέρες στην Ιταλία, αλλά και εδώ και αρκετό καιρό στην Τουρκία».

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News