Φρίκη χωρίς τέλος στη Λέρο - Bασανιστήρια που σοκάρουν από τον πατέρα

Ελλάδα
Φρίκη χωρίς τέλος στη Λέρο - Bασανιστήρια που σοκάρουν από τον πατέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλη η Λέρος ήξερε για τη φρίκη πίσω από τις κλειστές πόρτες των σπιτιών αλλά κανείς δεν μιλούσε.

Μόνο φρίκη προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από τους ίδιους τους γονείς τους στη Λέρο. Η μικρή κοινωνία του νησιού γνώριζε τον πατέρα ως αντικοινωνικό, σκληρό άνθωπο που φερόταν βίαια στα παιδιά του. Η αποκάλυψη της σεξουαλικής τους κακοποίησης προκαλεί σοκ. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πατέρας και μητέρα, εδώ κα τέσσερα χρόνια κακοποιούσαν τα τρία από τα τέσσερα παιδιά τους ενώ το μικρότερο είχε προλάβει να φύγει καθώς μετά την καταγγελία, μια συγγενής τους το πήρε σπίτι της. 

Ο 52χρονος πα-τερας, εργάζεται στο ψυχιατρείο του νησιού ως εργάτης γενικών καθηκόντων, οι συνάδελφοί του μιλούν για έναν άνθρωπο ακοινώνητο και πολύ σκληρό. 

Τα χτυπούσαν και τους φερόταν άσχημα

«Πριν ένα χρόνο έζησα το παιδί στο ψυχιατρείο που το είχαν φέρει στο νοσοκομείο με ψυχολογικά. Στο νοσοκομείο δεν μιλούσε άσχημα αλλά προσπαθούσε να δείξει ό,τι το καλύτερο. Το παιδί ήταν φοβισμένο, ερχόταν η μητέρα μια φορά την ημέρα να δει τον γιο της και του έφερνε φαγητό έτοιμο αντί για μαγειρεμένο, φαινόταν και αυτή φοβισμένη μήπως και μιλήσει το παιδί. Αυτό πριν από περίπου ένα χρόνο. Ξέρω ότι είναι άνθρωποι σκληροί απέναντι στα παιδιά τους. Τα χτυπούσαν και τους φέρονταν άσχημα. Όταν σχολούσε από την δουλειά του ο πατέρας και πήγαινε στο σπίτι ήταν φοβισμέναι» υπογραμμίζει μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr συνάδελφος του 52χρονου από το ψυχιατρείο.

Οι αποκαλύψεις μετά τη σύλληψή των γονιών έχουν προκαλέσει τον αποτροπιασμό της ελληνικής κοινωνίας καθώς δεν μπορούν να καταλάβουν πώς μια μικρή κοινωνία όπως η Λέρος κρατούσε κοινό μυστικό την κακοποίηση των ανυπεράσπιστων παιδιών. 

«Είχαν γίνει από παλιά ιστορίες, έβαζαν το παιδί στο ψυχιατρείο πως και καλά είναι τρελό, είναι άρρωστο. Τα παιδιά ο πατέρας τα έχει τρελάνει. Ακόμα και η μάνα μαζί του ήταν σε ό,τι έκαναν στα παιδιά τους. Ο άνθρωπος πρέπει να πάει πιο βαθιά και από μέσα στη φυλακή. Όλος ο κόσμος εδώ έχει τρελαθεί, βέβαια τα ξέρανε όλοι από παλιά αλλά τι να πεις και τι να κάνεις» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Αντώνης, γείτονας της οικογένειας. 

Όλα ξεκίνησαν όταν το κορίτσι πήγε στο νοσοκομείο με ακατάσχετη αιμορραγία και εξεταζόμενη από τους γιατρούς είδαν ότι είχε πέσει θύμα βιασμού. 

«Όλη η ιστορία ξεκίνησε από το κοριτσάκι, το κοριτσάκι είναι 12-13χρονών. Έχει τρία αγόρια και ένα κορίτσι. Ο μεγάλος είχε φύγει από το σπίτι και μετά από ένα συμβάν τον έφεραν μέσα στο νοσοκομείο από ταλαιπωρία. Κρυφό μυστικό στην κοινωνία όλη, αλλά κανείς δεν μίλαγε. Στη γειτονιά που μένει είναι όλοι συγγενείς και από εκεί μαθεύτηκε και έγινε η καταγγελία. Τα σπίτια είναι κοντά» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αντώνης. 

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία πήγε στο σπίτι και με την διαδικασία του αυτοφώρου στο πλαίσιο της ενδοοικογενειακής βίας οι δύο γονείς συνελήφθησαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News