Eξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών στην Κέρκυρα

Ελλάδα
Eξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών στην Κέρκυρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε διακινητές αλλοδαπών, εκ των οποίων οι τρεις Έλληνες και δύο αλλοδαποί, ένας Τούρκος και ένας Βρετανός κατά δήλωση του, οι οποίοι επιχείρησαν να μεταφέρουν παράνομα στο εξωτερικό δεκατρείς (13) αλλοδαπούς, συνέλαβαν λιμενικοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας με τη συνδρομή προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας.

Η όλη δράση των διακινητών αλλοδαπών, εντοπίστηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας και Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κ.Λ. Κέρκυρας, στη μαρίνα "ΓΟΥΒΙΩΝ" Κέρκυρας.

Κατά τη έρευνα που διεξήχθη εντοπίστηκαν πρώτα τα τρία Ι.Χ.Ε. οχήματα, τα οποία μετέφεραν συνολικά δεκατρείς αλλοδαπούς, 10 άνδρες, μία γυναίκα και δύο παιδιά, όλοι τουρκικής υπηκοότητας, τους οποίους επιβίβασαν στο σκάφος "PRINCES DILAY" σημαίας Παλάου, με προορισμό την Ιταλία.

'Αμεσα και μετά από συντονισμένη επιχείρηση, περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στο οποίο επέβαιναν και στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κ.Λ. Κέρκυρας, προσέγγισε το "PRINCES DILAY", το ακινητοποίησε και το συνόδευσε στη μαρίνα Γουβίων, όπου συνελήφθη, καταρχάς, ο 52χρονος αλλοδαπός Τούρκος Κυβερνήτης και πλοιοκτήτης του σκάφους.

Τα δύο εκ των τριών εμπλεκόμενων Ι.Χ.Ε. οχημάτων, τα οποία επιβιβάστηκαν σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ηγουμενίτσα, ακινητοποιήθηκαν κατά τον κατάπλου στον οικείο λιμένα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, όπου συνελήφθησαν οι Έλληνες οδηγοί τους, ηλικίας 63 και 64 ετών αντίστοιχα.

Επιπρόσθετα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, συνελήφθη ο 51χρονος οδηγός τρίτου Ι.Χ.Ε οχήματος, ο οποίος προηγούμενα είχε αποβιβάσει στον αερολιμένα Κέρκυρας, 29χρονο αλλοδαπό, Βρετανό, κατά τη δήλωση του, φερόμενο ως μέλος του κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών και ο οποίος συνελήφθη από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Αθηνών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το σκάφος "PRINCES DILAY", τα τρία Ι.Χ.Ε. οχήματα, δύο κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των έντεκα χιλιάδων τετρακοσίων είκοσι ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συλληφθέντες, που κρατούνται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Κέρκυρας, με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που συστάθηκε εναντίον τους για πολλαπλά αδικήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News