default-image

Συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Ελλάδα
Συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 30 Μαΐου, με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 30 Μαΐου 2018 έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 31 Μαΐου 2018 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Σε κοινή ανακοίνωση των ενώσεων στον Τύπο επισημαίνεται:

«Οι εργαζόμενοι στον χώρο της ενημέρωσης, ως ενεργό κομμάτι του σκληρά δοκιμαζόμενου εργατικού κινήματος και της ελληνικής κοινωνίας:

Αντιδρούμε - εναντιωνόμαστε στα αντιλαϊκά μέτρα και στις μνημονιακές δεσμεύσεις που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση θέτοντας στην ατζέντα διαρκώς και νέα ληστρικά μέτρα, αδιαφορώντας προκλητικά για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, που πλήττουν κατάφωρα το σύνολο του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στο χώρο του Τύπου» και

«Διεκδικούμε, αγωνιζόμαστε, απεργούμε για:

Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα

Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις

Στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ, ως αυτόνομου και αυτοδιοίκητου Ταμείου που καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου σε όλη τη χώρα. Να σταματήσουν οι εμφανείς και αφανείς προσπάθειες των θεσμών, της Eurostat και των εργοδοτών για την υπονόμευση της αυτοτέλειας του ΕΔΟΕΑΠ. Η Κυβέρνηση να πάψει να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο στο θέμα του ΕΔΟΕΑΠ.

Δωρεάν δημόσια υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους

Κατάργηση του νόμου - λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).

Στήριξη της απόφασης για αποχή από την αξιολόγηση

Άμεση εξόφληση δεδουλευμένων, όπου οφείλονται

Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας

Αποκατάσταση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων και τήρηση της υποχρέωσης των εργοδοτών για κατάρτιση και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, χωρίς παρελκυστικές τακτικές με στόχο την αποτροπή των ΣΣΕ που τους δεσμεύουν και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με πρόσχημα τη κρίση.

Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.

Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματος, με αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ

Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχο το δικαίωμα της αυτοτελούς διεκδίκησης συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα της απεργίας».

Τέλος, οι Ενώσεις καλούν τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν την απεργία της Τετάρτης και να συμμετάσχουν δυναμικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News