Ελλάδα

Παραλία Φρεαττύδας: Μινωικές Γραμμές & HELMEPA μάζεψαν 28 κιλά σκουπίδια

Οι Μινωικές Γραμμές και η HELMEPA «έδωσαν ζωή» σε μια παραλία της Ελλάδας, την «έσωσαν» καθαρίζοντάς της.

Η εθελοντική αυτή δράση έγινε με αφορμή την εκστρατεία «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη» που συντονίζει στην Ελλάδα η HELMEPA και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 στην παραλία Φρεαττύδας του Πειραιά. Η δράση υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Μινωικών Γραμμών, εταιρικού Μέλους της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και πάντα με γνώμονα την προστασία του θαλάσσιου και φυσικού περιβάλλοντος, οι Μινωικές Γραμμές και η HELMEPA διοργάνωσαν με ευαισθησία τη δράση, με σκοπό την ενημέρωση και την κινητοποίηση κυρίως των νέων ανθρώπων.

Με τη συμμετοχή εθελοντών και μαθητών - μελών του προγράμματος «Παιδική HELMEPA» του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, απομακρύνθηκε μια σημαντική ποσότητα σκουπιδιών και πλαστικών απορριμμάτων από την παραλία Φρεαττύδας.

Ο μεγάλος ενθουσιασμός, το κέφι και η διάθεση των εθελοντών να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος των απορριμμάτων που ρυπαίνουν τις θάλασσες και τις ακτές της χώρα μας, αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η νέα γενιά της πατρίδας μας διαθέτει ανεπτυγμένη οικολογική συνείδηση και τρέφει βαθιά αγάπη και σεβασμό στο περιβάλλον.

Οι μικροί φίλοι, εθελοντές της δράσης “Save the beach” συγκέντρωσαν 28 κιλά απορρίμματα, εκ των οποίων τα 15 κιλά ήταν ανακυκλώσιμα.

Η δράση θα επαναληφθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας!

Σχόλια