Κουβέλης: Κανείς δεν ξέρει το χρόνο απελευθέρωσης των στρατιωτικών

Ελλάδα
Κουβέλης: Κανείς δεν ξέρει το χρόνο απελευθέρωσης των στρατιωτικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγνωστο παραμένει πότε θα απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αδριανούπολη σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Φώτης Κουβέλης μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής.

«Στην βάσει στοιχείων που συνεκτιμώ και συναξιολογώ λέω πως δεν υπάρχει χρονική εκτίμηση, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σαφήνεια για το χρόνο απελευθέρωσης αφού η κράτηση των δύο έχει ενταχθεί σε μια εθνικιστική απαράδεκτη πολιτική Ερτογάν ενόψει εκλογών.Η κράτηση τους είναι και παράνομη και απαράδεκτη. Είναι παράνομη διότι δεν έχει απαγγελθεί μέχρι αυτή τη στιγμή  καμιά κατηγορία. Κρατούνται χωρίς κατηγορητήριο πρωτοφανές ζήτημα πρωτοφανές για το δικαιικό πολιτισμό μας.», τόνισε.

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στις τουρκικές εκλογές λέγοντας: «Δεν θα σταματήσει η προκλητική στάση Ερντογάν μετά τις τουρκικές εκλογές. Η  Τουρκία θέλει να εξασφαλίσει πεδίο με δήθεν αμφισβητούμενα ζητήματα και όλα αυτά για να βρεθεί κάποια στιγμή  παρούσα στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ. Αυτό είναι που τους απασχολεί, αυτό είναι που τους δημιουργεί αυτή τη συγκεκριμένη επιλογή την οποία προωθούν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News