default-image

Σοκ: Εκπαιδευτικοί βασάνιζαν 11χρονο αυτιστικό αγόρι

Ελλάδα
Σοκ: Εκπαιδευτικοί βασάνιζαν 11χρονο αυτιστικό αγόρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονιστική είναι η καταγγελία μίας μητέρας η οποία αφηγείται όλα όσα συνέβησαν στον 11χρονο αυτιστικό γιος της από τους εκπαιδευτικούς στο σχολείο τους.

Η κ. Λένα Κωστή μίλησε στο Σπύρο Χαριτάτο και την εκπομπή «Ξυπνάμε Μαζί» ότι οι εκπαιδευτικοί κακοποιούσαν το γιο της, με αποτέλεσμα εκείνη να παίρνει εκείνη την κατάσταση στα χέρια της.

Σύμφωνα με την ίδια, έβαλε κρυφές κάμερες προκειμένου να διαπιστώσει τι συμβαίνει διότι ο γιος της ήταν δύσκολο να της πει ακριβώς τι ζούσε μέσα στο σχολείο του:

«Αναγκάστηκα να καταγράψω το παιδί μου, ο Γιάννης μου είναι αυτιστικός, και υστερεί στον αφηγηματικό λόγο. Ο Γιάννης δέχεται άπειρες λεκτικές, σωματικές, συναισθηματικές και άλλες παρενοχλήσεις στο σχολείο του».

Η μητέρα του 11χρονου Γιάννη καταγγέλλει πως το παιδί της έπεσε θύμα κακοποίησης από εκπαιδευτικούς:

«Έχω κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες, έχω πάει σε ιατροδικαστή για σημάδια που είχε στο σώμα του, το Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου έκανε αυτεπάγγελτα τη διαδικασία αλλά δεν βγήκαν αποτελέσματα» τόνισε.

Στη συνέχεια τόνισε πως «η συμπεριφορά του Γιάννη άρχισε να αλλάζει στο σπίτι, άρχισε να χτυπάει τους εκπαιδευτικούς που φέρνω στο σπίτι, άρχισε να κλαίει και να φοβάται τους χώρους του σπιτιού. Κατάφερε από μόνος του να μου αποκαλύψει ποιοι τον χτυπάνε. Αυτά τα παιδιά δεν μπορούν να πουν ψέματα».

«Έχω ηχητικό υλικό με ουρλιαχτά, βία, μαρτυρία από άλλη δασκάλα που είναι παρούσα που λέει δεν το αντέχει αυτό που του κάνεις. Άπειρες ηχογραφήσεις από ξύλο. Έφτασαν να κλειδώνουν το παιδί μου μέσα στην τάξη, μαζί με το παιδί μου και τα υπόλοιπα παιδιά» ανέφερε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

(φωτογραφία αρχείου) 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News