Ελλάδα

Η κόρη της έμεινε από απουσίες και εκείνη μπούκαρε στο λύκειο και τα... έσπασε

Ένα περιστατικό που έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις σημειώθηκε στην Κύπρο. Συγκεκριμένα μία μητέρα φαίνεται να μπούκαρε σε σχολείο και να τα έκανε γης μαδιάμ , εξαιτίας απουσιών που είχε η κόρη της, ο αριθμός των οποίων οδήγησε είχε ως αποτέλεσμα η κοπέλα να μείνει στάσιμη στην ίδια τάξη.

Πιο αναλυτικά υπήρξε καταγγελία από τον καθηγητικό σύλλογο του Λυκείου Κύκκου Α’ στη Λευκωσία και αφορούσε μητέρα η οποία μπούκαρε στο σχολείο και τα έσπασε μετά από ενημέρωση που είχε ότι η κόρη της έμεινε στάσιμη λόγω απουσιών.


Μάλιστα υπήρξε συνάντηση της μητέρας με τον Δ/ντη, με μια Βοηθό Δ/ντρια και με τη Σύμβουλο του σχολείου. Η πρώτη επέδειξε σύμφωνα με τον Σύλλογο απαράδεκτη και απρεπή συμπεριφορά εξυβρίζοντας χυδαία, απειλώντας και προκαλώντας σωματική βλάβη στη Βοηθό Δ/ντρια και υλικές ζημιές στον χώρο της Γραμματείας.


Η κόρη της είχε συνολικά 265 απουσίες ενώ το όριο είναι στις 119.

Δεν τιμά κανέναν το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στο Λύκειο του Κύκκου Α’, είπε ο Διευθυντής του Σχολείου Δημήτρης Ταλιαδώρος.


Πιο κάτω αυτούσια η επιστολή – καταγγελία του Συλλόγου, όπως έφθασε στο SigmaLive

«Ο καθηγητικός Σύλλογος του Λυκείου Κύκκου Α' σε Έκτακτη Συνεδρία στις 17 του Μάη αποφάσισε όπως εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του και να καταγγείλει τη στάση μητέρας μαθήτριας του σχολείου η οποία είναι στην Β'Λυκείου.

Η μητέρα όπως αναφέρουν οι καθηγητές προσήλθε με επιθετική στάση την Τετάρτη στις 16 του Μάη στο σχολείο για να ζητήσει εξηγήσεις για το ότι η κόρη της έμεινε στάσιμη λόγω απουσιών. Η κόρη της όπως αναφέρει η επιστολή είχε συνολικά 265 απουσίες με το όριο να είναι στις 119.

Η μητέρα της ζητούσε όπως αυτές διαγραφούν. Σε συνάντηση της με τον Δ/ντη, με μια Βοηθό Δ/ντρια και με τη Σύμβουλο του σχολείου η μητέρα επέδειξε σύμφωνα με τον Σύλλογο απαράδεκτη και απρεπή συμπεριφορά εξυβρίζοντας χυδαία, απειλώντας και προκαλώντας σωματική βλάβη στη Βοηθό Δ/ντρια και υλικές ζημιές στον χώρο της Γραμματείας.

Η συμπεριφορά αυτή συνεχίστηκε και στην είσοδο του σχολείου με την μητέρα να εξυβρίζει και να απειλεί και τον υπεύθυνο βοηθό Δ/ντη του τμήματος της κόρης της.

Μεταξύ άλλων είναι θέση του Συλλόγου, ότι οι Αρμόδιοι επιβάλλεται εκ των ιδίων των πραγμάτων να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δράσουν προληπτικά, ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια ή και χειρότερα περιστατικά τα οποία ενδεχομένως να μας φέρουν εκ των υστέρων σε θέση να θρηνούμε ματαίως "επί των ερειπίων».

Σχόλια