Ελλάδα

Με δάκρυα στα μάτια, ζήτησε συγγνώμη από το Μπουτάρη για την επίθεση

Μετανιωμένος εμφανίστηκε στο δικαστήριο ένας εκ των κατηγορούμενων για τη βίαιη επίθεση στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Απολογούμενος ο 20χρονος σπουδαστής, που παράλληλα ασχολείται με πολεμικές τέχνες, ζήτησε κλαίγοντας συγγνώμη από τον δήμαρχο και πρόσθεσε ότι δεν ήξερε ότι το χτύπημα που του κατάφερε στο στομάχι θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό, με δεδομένο ότι ο κ. Μπουτάρης έχει αντιμετωπίσει καρδιολογικά προβλήματα.

Αναφορικά με την παρουσία του το Σάββατο στη συγκέντρωση, ο 20χρονος υποστήριξε ότι «δεν ήξερε τους διοργανωτές και εκείνος πήγε μόνος του». Συγγνώμη με δάκρυα στα μάτια ζήτησε από τον δήμαρχο και ο πατέρας του κατηγορούμενου, που είναι ιερέας στο Νευροκόπι.

«Ζήτω ενώπιον του δικαστηρίου ταπεινή συγνώμη στον κ. Μπουτάρη, συγγνώμη στον πατέρα μου» είπε και περιέγραψε όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την Γενοκτονία των Ποντίων στην περιοχή του Λευκού Πύργου.

«Κατέβηκα στις 19:00. Στο Λευκό Πύργο ο κόσμος άρχισε να αποδοκιμάζει και να βρίζει κάποιο πρόσωπο. Είχα αντιληφθεί τον Μπουτάρη. Μόλις ο κόσμος άρχισε να κινείται εναντίον του από ανοησία μου κατευθύνθηκα σε εκείνο το σημείο. Παρασύρθηκα λόγω της ηλικίας μου. Το έκανα από ανοησία. Η κίνηση μου ήταν απρεπής. Ναι από 6 χρόνων μέχρι τα 15 χρόνια έκανα γυμναστική τρέξιμο. Είναι συγκεκριμένα σημεία που μπορούσαν να κάνουν ζημιά. Τον χτύπησα στο στομάχι, δεν κάνει ζημιά στο στομάχι. Κατάλαβα το λάθος μου αμέσως μετά».

Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι Πόντιος και προέβη σε αυτή την πράξη λόγω των δηλώσεων που είχε κάνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον Κεμάλ, ενώ αναφερόμενος στην επίσκεψη του στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο μετά την επίθεση σημείωσε ότι είχε δει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και είχε ντραπεί.

Δεν γνώριζε ποιος είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε από την πλευρά του, ο 36χρονος ομογενής από την Γεωργία που επιτέθηκε στον κ. Μπουτάρη, ενώ και ο ίδιος εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του.

«Έβγαλα την μπλούζα για να χτυπήσω τον δήμαρχο. Δεν ήξερα κιόλας ποιος είναι. Αυτό που έκανα ήταν πολύ μεγάλο λάθος. Προσπάθησα να κάνω ζημιά στο αμάξι».

Το ότι παρασύρθηκε από το νεαρό της ηλικίας του ανέφερε και ο δεύτερος 20χρονος που συνελήφθη. «Κατέβηκα με ένα δικό μου στην Αγίας Σοφίας. Δεν τον γιούχαρα. Λόγω της ηλικίας μου παρασύρθηκα. Το έχω μετανιώσει πικρά. Δεν τον χτύπησα. Απλά τον ακολουθούσα», σημείωσε.

Πηγή: thecaller.gr 

Σχόλια