Ελλάδα

O Π. Καμμένος για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών

Παράνομη και απέναντι σε κάθε κανόνα δικαίου χαρακτήρισε την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές τις Αδριανούπολης στην Τουρκία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Είναι παράνομα στην Τουρκία. Η στάση της Τουρκίας είναι απέναντι σε κάθε κανόνα δικαίου», ανέφερε ο υπουργός, ενώ πρόσθεσε ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης της υπόθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με αυτήν των «οκτώ».

«Ακόμη και η προσπάθεια να τους συγκρίνουν με τους οκτώ είναι άτοπη. Οι 8 δεν είναι όμηροι της Ελλάδας», είπε ο κ. Καμμένος.

Την πεποίθηση του, σύμφωνα με το onalert.gr, ότι η απόφαση μετάθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Ελληνική στρατιωτική αποστολή στην Τουρκία καταρρίπτει κάθε επιχείρημα της Τουρκίας για τη συνέχιση της κράτησης τους στις φυλακές τις Αδριανούπολης.

«Εγώ πιστεύω ότι μετά την τελευταία κίνηση που κάναμε με την μετάθεσή τους στην στρατιωτική αποστολή στην Τουρκία, καταρρίπτεται και το τελευταίο επιχείρημα τους. Πιστεύω ότι αυτή η κίνηση καταρρίπτει ακόμη και τα τελευταία οχυρά της παράλογης τουρκικής κράτησης απέναντι στο ΝΑΤΟ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Σχόλια