Στη φυλακή η 19χρονη παιδοκτόνος της Πετρούπολης

Ελλάδα
Στη φυλακή η 19χρονη παιδοκτόνος της Πετρούπολης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη φυλακή θα οδηγηθεί η 19χρονη μητέρα του νεογέννητου, η σωρός του οποίου βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών στην Πετρούπολη, μετά τη διαφωνία που είχαν ανακριτής και εισαγγελέας για το θέμα της προσωρινής κράτησής της.

Με βούλευμα που εξέδωσε, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έλυσε τη διαφωνία κρίνοντας ότι η νεαρή πρέπει να προφυλακιστεί για τον φόνο τού νεογέννητου μωρού της στα τέλη Φεβρουαρίου. Έτσι, η 19χρονη εντός της ημέρας θα οδηγηθεί στην φυλακή, όπου ήδη βρίσκεται η 54χρονη μητέρα της, η οποία είχε κριθεί προφυλακιστέα μετά την απολογία της. Οι δύο γυναίκες είναι αντιμέτωπες με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Υπενθυμίζεται, ότι για την ποινική μεταχείριση της μητέρας του βρέφους, ο ανακριτής εξέφρασε την άποψη πως θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, ενώ ο εισαγγελέας είχε ταχθεί υπέρ της προσωρινής κράτησής της. Το Συμβούλιο, που κλήθηκε να λύσει τη διαφωνία, αξιολόγησε τα στοιχεία τής υπόθεσης και την προσωπικότητα της νεαρής κατηγορούμενης και τελικά υιοθέτησε την εισαγγελική άποψη.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News