Ελλάδα

Νέες προκλήσεις Ακάρ: «Θα εκτελέσουμε το καθήκον μας χωρίς δισταγμό»

Για άλλη μία φορά προκαλεί με δηλώσεις του ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, τονίζοντας πως «εάν υπάρξει ανάγκη για καθήκον για την Πατρίδα και το Έθνος θα το εκτελέσουμε χωρίς δισταγμό».

 «Ας μην κάνουν κάποιοι λάθος υπολογισμούς», δήλωσε ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ, από τη φρεγάτα Γκαζιάντεπ όπου μετέβη μαζί με τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού, προκειμένου να επιθεωρήσει την άσκηση «Beyaz Firtina 2018».

Κλιμάκωσε δε την επιθετική ρητορική του αναφέροντας σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ: «Ειλικρινά λέμε ότι θέλουμε να διεξάγουμε τις δραστηριότητές μας πάντα με σεβασμό στις σχέσεις καλής γειτονίας στους κανόνες του διεθνούς δικαίου, στις διμερείς συμφωνίες και τους θαλάσσιους κανόνες, αλλά πιστεύουμε πάντοτε ότι, ως μέλη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, έχουμε ξεκινήσει με την αρχή: «Εάν πεθάνω, θα σκοτωθώ».

Όπως αναφέρει η Χουριέτ, ο Τούρκος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είπε: «Εκτελούμε τις δραστηριότητες στην Αφρίν και διεξάγουμε τις δραστηριότητες στα νοτιοανατολικά της Ανατολής, εάν δεν αν είναι απαραίτητο, αν υπάρχει έργο στο Αιγαίο στη Μεσόγειο, και σε άλλα πεδία θα το εκπληρώσουμε χωρίς να σπάσουμε τα μάτια μας για τη χώρα μας και την εθνικότητά μας, κανείς δεν πρέπει ποτέ να κάνει λάθος στον υπολογισμό των σχέσεων καλής γειτονίας, της φιλίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της συμμόρφωσης με το διεθνές δίκαιο, και πάντα εκφράσαμε την αδιάκοπη χρήση του διαλόγου και της επιχειρηματικής μας ένωσης».

Προσπάθησε μάλιστα να ντοπάρει και ψυχολογικά το έμψυχο δυναμικό μετά τις τελευταίες εκκαθαρίσεις: Παρακολουθούμε στενά τις δραστηριότητες στη Μαύρη Θάλασσα και μιλάμε στις παράκτιες χώρες ώστε η φιλία, η επιχειρηματική ένωση, το ειρηνικό περιβάλλον, η  ασφάλεια και σταθερότητα να μπορούν να συνεχιστούν. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη συμμαχία των επιχειρήσεων μαζί τους. Οι συνεδριάσεις διεξάγονται σε διαφορετικούς χρόνους από αυτή την άποψη. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Αλλά όπως πάντα ο στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι, έτοιμοι και εξοπλισμένοι με όλα τα σύγχρονα περιστρεφόμενα όπλα, με εκπαιδευμένο προσωπικό, με εντυπωσιακή δύναμη ναυτικών δυνάμεων, όλοι εργαζόμαστε μαζί. Αυτό ισχύει και για την ξηρά και την πολεμική αεροπορία. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί».

Πηγή: onalert.gr

Σχόλια