default-image

Στο ΣτΕ παραμένουν οι Συνταξιούχοι

Ελλάδα
Στο ΣτΕ παραμένουν οι Συνταξιούχοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλοίμονο, πως θα ζήσουμε με 300 – 750 ευρώ το μήνα.

Με οριακή πλειοψηφία (13 υπέρ-12 κατά) απορρίφτηκε από το ΣτΕ η προσφυγή του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων να κηρυχτούν  αντισυνταγματικές οι Υπουργικές Αποφάσεις Γ.Κατρούγκαλου για τον επαναπυλογισμό της σύνταξης , την περικοπή της προσωπικής διαφοράς και τις μειώσεις σε κύριες και επικουρικές.

Η διαρροή της απόφασης ωστόσο αρχικά κι όχι η απόφαση αιτία για την παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε.

 «Αδιανόητη η παραβίαση του δικαστικού απορρήτου» είπε, που  επιφέρει πλήγμα στο δικαστικό σώμα.  Ο κ. Σακελλαρίου, ανέφερε επίσης: «Οι αντοχές όλων μας δοκιμάστηκαν από τα νεότερα μνημόνια που επέβαλαν νέα αυστηρότερα μέτρα λιτότητας» και εξέφρασε φόβους για πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων.

Στη θέση του, η έως σήμερα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη Ειρήνη Σαρπ.

«Δεν περιμέναμε από τον Ανώτατο Δικαστικό, που τιμούμαι, να μας μιλήσει για εξαθλίωση. Το φωνάζουμε σε όλους τους τόνους εδώ και χρόνια και δεν μας ακούν. Περιμέναμε ότι θα υπήρχε δίκαιη απονομή της Δικαιοσύνης και γιαυτό διαμαρτυρόμαστε» επανέλαβε στο Ράδιο 98,4 ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Νίκος Χατζόπουλος.

«Οι συνταξιούχοι και σήμερα θα βρίσκονται έξω από το ΣτΕ.  Θα είμαστε εκεί για να μας βλέπουν και να ξέρουν πως ξέρουμε» πρόσθεσε ο ίδιος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News