Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ μετά τις διαρροές για το Ασφαλιστικό

Ελλάδα
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ μετά τις διαρροές για το Ασφαλιστικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκος Σακελλαρίου, λίγες ημέρες πριν τη συνταξιοδότησή του.

Όπως ανέφερε, παραιτήθηκε λόγω των διαρροών των διασκέψεων για τον ασφαλιστικό νόμο, δηλαδή το νόμο Κατρούγκαλου.

Ο κ. Σακελλαρίου ανέφερε χαρακτηριστικά πως «στην απόφαση μου αυτή κατέληξα μετά την πρόσφατη παραβίαση του απορρήτου της διασκέψεως του δικαστηρίου σχετικά με το νέο ασφαλιστικό σύστημα και την εύλογη αναταραχή που προκάλεσε σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Η αδιανόητη όσο και απαράδεκτη αυτή παραβίαση του δικαστικού απορρήτου την οποία αδυνατώ να ελέγξω επέφερε καίριο πλήγμα στο κύρος του ΣτΕ και δεν μου επιτρέπει πλέον να ασκώ τα δικαστικά μου καθήκοντα με την δέουσα ηρεμία και νηφαλιότητα. Η σημερινή μου απόφαση έστω κι αν απέχει λίγες μόνο ημέρες από την υποχρεωτική αποχώρησή μου δεν παύει όσο επιβεβλημένη και αν είναι να αποτελεί μια επώδυνη απόφαση για μένα που διανύω το 42ο έτος της δικαστικής μου σταδιοδρομίας».

Ο νόμος του ασφαλιστικού βγήκε συνταγματικός με οριακή πλειοψηφία και όπως φάνηκε, ο ίδιος διαφωνούσε.

«Φρονούμε ότι τα δικαστικά προηγούμενα δεν μπορούν χωρίς να παραβιάζεται το Σύνταγμα να αγνοηθούν ή να παρακαμφθούν από το νομοθέτη με ένα σύστημα επανυπολογισμού των συντάξεων. Είναι ορατός ο κίνδυνος περαιτέρω μειώσεων στις συντάξεις κάτι που θα οδηγήσει σε πλήρη εξαθλίωση των δικαιούχων.

Ευελπιστούμε ότι το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι έχουν γνώση οι φύλακες και οι δικαστές του ΣτΕ θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε παράλληλα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News