Άλλα λέει ο Κοτζιάς, άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας

Ελλάδα
Άλλα λέει ο Κοτζιάς, άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διπλή γλώσσα, αφενός για την ικανοποίηση διπλωματικών σκοπιμοτήτων και αφετέρου ανταπόκρισης στις απαιτήσεις του εκλογικού ακροατηρίου, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τα δραματικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή.

Βουλευτές του μεγάλου κυβερνητικού εταίρου με παρεμβάσεις τους στη Βουλή από το πρωί, χρησιμοποιούν εξαιρετικά αιχμηρή γλώσσα όταν αναφέρονται στο Ισραήλ, ενώ προβαίνουν ουσιαστικά και σε έμμεση πλην όμως σαφή αποδοκιμασία του υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησής τους με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης την οποία εξέδωσε για τα γεγονότα αυτά.

Την ίδια στιγμή και ενώ καταγράφηκε ακόμα και δημοσίως πρωτοβουλία να εκδοθεί ψήφισμα από τη Βουλή με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, επικράτησαν δεύτερες σκέψεις και έτσι η «καταγγελία» περιορίστηκε στη μορφή ανακοίνωσης του προεδρείου της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το περιεχόμενό της, ωστόσο, κινείται σε σαφώς ηπιότερους τόνους εκείνων που χρησιμοποίησαν στις προφορικές παρεμβάσεις τους τα στελέχη του κόμματος, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Βουλής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News